Налазите се овде
Почетна > Културна Политика > ДЕЛЕГАЦИЈА СРПСКОГ ПОКРЕТА ДВЕРИ ПОДНЕЛА КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ ПРЕДСЕДНИКА ЛЦВ НЕНАДА ЧАНКА

ДЕЛЕГАЦИЈА СРПСКОГ ПОКРЕТА ДВЕРИ ПОДНЕЛА КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ ПРЕДСЕДНИКА ЛЦВ НЕНАДА ЧАНКА

Делегација Српског покрета Двери коју су чинили потпредседник мр Иван Костић и председник покрајинског одбора Двери за Војводину и председник ГРО Двери Нови Сад Ивана Стојановић, поднела је 9.9.2021. Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду кривичну пријаву против председника ЛСВ Ненада Чанка.

Овом приликом они су истакли следеће:

Иван Костић: Двери су поднеле кривичну пријаву против Ненада Чанка због кривичних дела (наведено 6 кривичних дела). Чанак је у емисији Ново јутро на Пинку 28.09. износећи лажи позивао грађане Србије и Црне Горе на кршење Устава и загарантованих верских права, чиме је изазвао верску и међунационалну мржњу. Чанак је свесно у емисији позивао људе на ометање верског обреда СПЦ чиме је подстрекивао људе на урушавање демократије, а својим присуством је и учествовао у нередима на Цетињу. Чанак је на дугогодишњој апанажи криминалниг режима Мила Ђукановића, а такође и на грбачи грађана Србије протеклих 20 година. Због таквих политичара као што су Чанак и Угљанин неопходно је донети Закон о лустрацији, којим би се лустрирали из политичког живота због свог антидржавног деловања и кршења Устава и закона Републике Србије. Одговорност за поступак Ненада Чанка сноси и ТВ ПИНК која му је дозволила да учествује у тој емисији. Очекујемо да Више јавно тужилаштво реагује по нашој кривичној пријави и да покрене истрагу против Ненада Чанка због кршења закона.

Ивана Стојановић: Двери су у више наврата упозоравале на штеточинско деловање Ненада Чанка и ЛСВ у Новом Саду и Војводини. Иако је од 2016. године у власти са СНС у Новом Саду, није му сметало да у прошлом мандату месецима држи Каталонску заставу изнад страначких просторија и тако се директно меша у унутрашња питања Шпаније која није признала Косово. Питање геноцида у Сребреници и признање Косова само су још нека питања на којима он и његова странка истарајавају. Покретање питања војвођанске нације је такође координисан рад на сепаратистичким идејама. Последњи његов одлазак на Цетиње и директно мешање у унутрашња питања Црне Горе и питања СПЦ директно су против интереса српског народа. Све то време градоначелник Новог Сада лицемерно осуђује тамошња догађања не помињући свог коалиционог партнера и прича о некаквом рационалном понашању, док председник покрајинске Владе оштро осуђује Чанково антиуставно и антидржавно деловање. Ко ту кога замајава и зашто? Чанак је осрамотио Нови Сад. Постављамо питање градоначелнику: шта је још потребно да Ненад Чанак уради и изјави против интереса Србије да би са њим раскинуо канализациону коалицију?

Садржај кривичне пријаве, фотографије и видео снимке,  гледаоци могу погледати на сајту:

https://dveri.rs/vesti/saopstenja/dveri-podnele-krivicnu-prijavu-protiv-nenada-canka/

Остаје да се види како ће надлежни органи реаговати на ову пријаву

Извор: Српски покрет Двери

Оставите одговор

Top