Налазите се овде
Почетна > Туризам > Манифестације > CINEMA CITY НАСТАВЉА ИСТИМ ТЕМПОМ

CINEMA CITY НАСТАВЉА ИСТИМ ТЕМПОМ

ДРУГИ ДАН ФЕСТИВАЛА ОБЕЛЕЖИЛЕ СУ ПУНЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ

Девети Cinema City  интернационални филмски фестивал отворен је у суботу, 25. јуна у испуњеном Лиманском парку и Кинеској четврти, пред препуним салама и отвореним биоскопима. Посетиоци фестивала уживали су у остварењу Седмица и један дан, израелског аутора Асафа Полонског, који је пред новосадску публику стигао после успеха на филмском фестивалу у Кану, као и сјајном наступу групе JINX, који је испунио Кинеску четврт. И другог дана фестивала Cinema City  наставио је пуним темпом, када је чак 10 филмских остварења приказано пред пуним гледалиштима пет фестивалских локацији. Понедељак, трећи дан фестивала, донеће новосадску премијеру документарца Дубина два, Огњена Главоњића, као и још једно остварење Националне класе Апофенија, Марина Малешевића. На великом Опен Аир биоскопу публику очекује редитељски првенац Мирјане Карановић Добра жена, а не пропустите ни вишеструко награђивано остварење Жалејка Елизе Петкове.

 

Рекордна посета сваке биоскопске локације – са до последњег места испуњеним биоскопима на отвореном и затвореном – обележили су и други дан 9. Cinema City  фестивала! У трећи дан фестивала улазимо у 17 часова, на локацији Indoor Cinema , са филмом Апофенија, Марина Малешевића. Ослањајући се на рад летонског научника Константина Раудива, у филму, психијатар разочаран у своју професију, спроводи експеримент са циљем да емпиријски одреди да ли постоји живот после смрти, помоћу феномена апофанија. У селекцији Fresh Danube Films, од 20.15, на истој локацији приказује се Жалејка Елизе Петкове – вишетруко награђиван филм, говори о борби младе девојке која храбро жели да живи живот на свој начин и по правилима супротним традицији и обичајима, док наилази на осуду и неразумевања људи око себе. Потом следе филмови из селекције Up to 10,000 Bucks који ће, након изузетно успешног јучерашњег старта селекције, и ове вечери својим кратким причама на најлепши начин допринети фестивалској атмосфери. У слоту од 22х биће приказани: Када, Вожња, Први састанак, Храна пре свега, Дивчибаре.

 

Дубина два, Огњена Главонића, експериментални документарац о масовној гробници у предграђу Београда, који се директно, а на медитативни и хипнотишући начин, обраћа доживљајима, машти и осећањима гледаоца, биће приказан у 21х на СКЦНС Фабрика Оpen Air-у. Стани на пут, филм Немање Ђерића, прича о окупљању реп уметника који снимају песму поводом двадесет година хип хопа у региону, биће представљен на истој локацији са почетком у 23х.

 

У биоскопу Амстел Опена Аир у Лиманском парку у 21х уживамо у филму Добра жена Мирјане Карановић, који вас неће оставити равнодушне. У 23х у Лиманском парку, Cinema City Фестивал представља WinWin, оштру сатиру Даниела Хоесла о ирационалном богатству које се гомила на глобалним тржиштима.

 

На СКЦНС Брод Театру нас очекује реприза Соните од 21х, остварења који је претходних дан освојило фестивалску публику на омиљеној локацији Firchie Think Tank  Studio, а након чега следе репризна остварења селекције Up  to 10,000 Bucks  приказана у недељу, 26. јуна.

КВАЛИТЕТНИМ ФИЛМОМ ПРОТИВ ЛЕТЊЕ КИШЕ

 

Позивамо све филмске ентузијасте и љубитеље квалитетног филма, да упркос најављеним летњим пљусковима, не пропусте филмски и музички репертоар који нас очекује током трећег дана Cinema City интернационалног филмског фестивала. Технички услови за реализацију пројекција на open air биоскопима – у случају кише – постоје, тако да једино битно јесте да се наоружамо добрим расположењем, шареним кишобранима и кабаницама, и упустимо у филмске и музичке авантуре које нам доноси понедељак, 27. јун. Пројекција на локацији Firchie Think Tank  Studio, у случају јаке кише, биће премештена у indoor просторије студија. Очекујемо вас трећи дан фестивала на Cinema City креативним дружењима!

 

Извор и фото: CINEMA CITY PRESS

 

 

Оставите одговор

Top