EXIT POZIVA SVE MLADE DA POMAŽU STARIJE SUGRAĐANE U AKCIJI „SUPER KOMŠA“

„Nisu vremena tako loša, kad pokuca Super Komša!“, poručuje novi televizijski spot kojim EXIT motiviše sve…

Publika iz Srbije će prvi put u okviru PRVOG ONLINE FESTIVALA- MOJ OFF potpuno besplatno moći da uživa uz aktuelna igrana i dokumentarna filmska ostvarenja, ali i naslove namenjene deci i tinejdžerima na adresi mojoff.net. Od 27. marta do 10. aprila ljubitelji kinematografije moći će da pogledaju čak 65 naslova snimljena u različitim svetskim produkcijama i koprodukcijama, u okviru pet programskih celina: Velikani filma, Viđeno neviđeno, Dokumentarni vrhunci, Porodična avantura i Kids Fest predstavlja.

Nakon svečanog otvaranja koje će upriličiti najnoviji film reditelja Romana Polanskog, kontroverzno ostvarenje „Optužujem“ (J’accuse/An Officer and a Spy) koji je opisujući čuvenu aferu Drajfus s kraja 19. veka uzdrmao i duboko podelio francusko društvo i koji se kao nosilac brojnih filmskih nagrada uvrstio i na ovogodišnji 48. FEST; na bogatom repertoaru „online festivala“ naći će se i zanimljivi naslovi iz sfere dokumentaristike poput, nikada u Srbiji prikazanog filma o ukrajinskom baletanu Polunjinu „Dancer“, kao i film o čuvenom argentinskom fudbaleru Dijegu Maradoni, koji je prikazan na ovogodišnjem Festivalu dokumentarnog filma #DOK2.

Verovatno jedan od najznačajniji filmova modernog plesa „Igrač“ ( Dancer) englesko -američke koprodukcije iz ne tako davne 2016. godine, prati životnu i profesionalnu ispovest ukrajinske baletske zvezde Sergeja Vladimiroviča Polunjina. U jednoipočasovnom izuzetnom filmskom ostvarenju reditelja Stivena Kantora, legendarni, talentovani baletan kroz intimnu ispovest preispituje svoje postojanje i posvećenost plesu, koji su ga i doveli do epiteta – legendarni u ovoj igračkoj sferi. Interesantan je podatak da je film sniman u Beogradu, ali da nikada nije prikazan u Srbiji i regionu. Zahvaljujući ovom filmskom – umetničkom remek delu, Polunjin koji je istovremeno državljanin Rusije i Ukrajine, postao je i srpski državljanin, iako sebe često deklariše kao Rusa.

Takođe, publika će moći da sazna interesantne i do sada nikad viđene detalje iz života slavnog argentinskog fudbalera Diega Maradone u istoimenom engleskom dokumentarnom filmu reditelja Asifa Kapadije „Diego Maradona“. Film koji je obeležio prošlogodišnji Kanski festival, a uvršten je i na repertoar ovogodišnjeg Festivala dokumentarnog filma #DOK2.

Reditelj ovog ostvarenja iz 2019. godine, publici je poznat i po filmu „Ejmi“ o tragičnoj nastradaloj muzičkoj divi Ejmi Vajnhaus , za koji je dobio nagradu Oskar za najbolji dokumentarni film 2016. godine, kao i prestižnu nagradu „Grejmi“ za najbolji muzički film.

Besplatni Online Filmski festival MOJ OFF, kao projekat Kombank Dvorane, Cine granda, Vilinog grada i MCF Megakom filma, podržan je i od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Izvor: MCF

ОПЕРА СРПСКОГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У ДОМОВИМА СУГРАЂАНА

Иако 27. март, Светски дан позоришта, због епидемије корона вируса није дочекала на сцени свог театра,…

VIDEO VOĐENJE KROZ IZLOŽBU „INSPIRISANI ITALIJOM“ I DRUGI PROGRAMI

U okviru kampanje „GMS s vama kod kuće“ Galerija Matice srpske je priredila bogat program za ljubitelje…