Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Izložbe > OTVARANJE IZLOŽBE „DVE UDALJENE TEME“ JELENE VITAZ

OTVARANJE IZLOŽBE „DVE UDALJENE TEME“ JELENE VITAZ

Pozivamo Vas da u petak, 29. maja 2020. godine u 19 časova prisustvujete otvaranju samostalne izložbe slika „Dve udaljene teme“ autorke Jelene Vitaz u Rančićevoj kući, galeriji Centra za kulturu Grocka, Majevička 9 u Grockoj. Izložbu otvara Zorica Atić, istoričar umetnosti – kustos.
Prilikom otvaranja izložbe nastupiće učenici OMŠ „Nevena Popović“ u Grockoj.

Napomena: U skladu sa preporukama, svečani deo događaja biće upriličen na otvorenom, na letnjoj sceni Rančićeve kuće, zaštićenog spomenika kulture.

DVE UDALJENE TEME – Izložba slika Jelene Vitaz je likovno formulisana opservacija vremena u kome autorka živi i stvara. Postavka u galeriji Rančićeve kuće obuhvata više od 30 radova izvedenih u kombinovanoj tehnici na papiru i drvetu.
Prema rečima autorke, „slika odražava ali i stvara svet“.

Jelena Vitaz (1960) rođena je u Odžacima. Mir i spokoj vojvođanske ravnice ponela je u prstima, očima, srcu. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1985. godine. Studije arhitekture joj otvaraju uvid u tajne, značaj i lepotu stvaralaštva i likovne kulture. Tada se i razvija ljubav prema slici, kao i svest da je slika uvek odraz neke stvarnosti i istine.
Od 1986. godine uključuje se u najveći amaterski likovni klub bivše Jugoslavije – Đuro Salaj. Slike putuju – nižu se nagrade. Od 2001. godine član je slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a. Učesnik je na preko 60 grupnih izložbi, od čega 6 međunarodnih. Iza nje je 7 samostalnih izložbi. Od nagrada su joj najdraže: pobednik „Malog formata Srbije“ 2014. i 2017. godine.

Ulaz na događaje je slobodan.

 

Izvor: Centar za kulturu Grocka

Ostavite odgovor

Top