СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ПОЗОРИШНЕ СЕЗОНЕ

Отварање сезоне један је од најлепших и најзначајнијих догађаја у животу једног позоришта.
Ову, 156. сезону, Српско народно позориште отвориће у сарадњи са Војвођанским симфонијским оркестром који отвара своју 6. сезону.

gala-koncert-23-sept-2016

У петак 23. септембра одржаће се свечани Гала концерт који се изводи на сцени „Јован Ђорђевић“ с почетком у 20 часова у Српском народном позоришту.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Диригент, Сајмон Робинсон, гост из Велике Британије/ Словеније, водиће први део концерта који изводе Војвођански симфоничари, а на програму су дела Зорана Мулића, Менделсона, Шостаковича.
Другим делом концерта дириговаће Александар Којић, диригент СНП-а, а на програму су оперска дела којима се обележава 400 година од смрти Вилијама Шекспира.

Арије оперских остварења Вердија, Гуноа и Бернштајна, чувених композитора који су инспирацију налазили у Шекспировим делима (Магбет, Отело, Фалстаф, Ромео и Јулија), а изводе их солисти Опере СНП-а: Свитлана Декар – сопран, Дарија Олајош Чизмић – сопран, Јелена Кончар – мецосопран, Игор Ксионжик – тенор, Бранислав Цвијић – тенор, Небојша Бабић – баритон, Васа Стајкић – баритон, Горан Крнета – бас и Никола Китановски – тенор (као гост из Београда).
Учествују Хор и Оркестар Опере СНП-а и Војвођански симфонијски оркестар. Хор припрема Весна Кесић Крсмановић, концертмајстори Владимир Ћуковић, Сергеј Шаповалов.
Програм ће трајати око 110 минута с паузом.

Извор: Српско Народно позориште

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *