STIŽE FILM O ISTORIJSKOM KONCERTU GRUPE THE CURE PRED 65.000 FANOVA U HAJD PARKU!

Koncert grupe The Cure pred čak 65.000 fanova u Hajd parku pretočen je u film koji potpisuje reditelj Tim Pope, autor spotova za najveće hitove ovog kultnog benda. Film u bioskope širom sveta stiže uoči dugoočekivane turneje jednog od najvažnijih sastava svih vremena i snimljen je u 4K tehnici, dok je tonski miks rađen u čuvenom Abbey Road studiju. The Cure su prošlog leta održali istorijski koncert u najvećem parku Velike Britanije, a interesovanje je bilo toliko da su sve ulaznice rasprodate čak šest meseci unapred! Rok giganti su nastupali preko tri sata sa set listom od čak 29 pesama koju je NME opisao kao „savršenom za velike festivale“ jer je sadržala sve najveće hitove benda. Kultni muzički magazin na kraju izveštaja koncert je nazvao „čistom perfekcijom“, dok je The Independent napisao da je tog dana „publika otišla kući sa najvišim mogućim utiscima“, a sam bend „zacementirao svoju besmrtnost“. Film stiže i kao još jedno u nizu brojnih obeležavanja četiri decenije rada, a ovaj važan jubilej The Cure će proslaviti i velikim koncertom na Petrovaradinskoj tvrđavi kada će u četvrtak, 4. jula otvoriti ovogodišnji EXIT festival!

Tim Pope Twitter: https://twitter.com/timpopedirector/status/1124574349703417857

Pope, koji je režirao čak 37 spotova za The Cure, uključujući i večne hitove „Close To Me“,  „Just Like Heaven“ i „Friday I’m In Love“, zaintrigirao je fanove postavljanjem kadra iz filma u kojem Robert Smith stoji ispred nepregledne publike.Pope je već ranije najavio da radi na jednom drugačijem, dokumentarnom filmu o britanskim rokerima, a da će narator biti Robert Smith. Dokumentarac je, prema njegovim rečima, zamišljen kao dugometražni film sa hronološkim prikazom istorije The Cure od sedamdesetih godina prošlog veka do danas. „Robert će sam pričati priču i film će biti deo svih ostalih aktivnosti kojima se slavi 40 godina benda“, najavio je reditelj i dodao, „Film kom ću dodati svoj lični pečat imaće obilje materijala iz Robertove kolekcije koji do sada nisu viđeni, intervjue, snimke sa retkih nastupa, materijal sa snimanja i kadrove iz bekstejdža.“

The Cure su snažno startovali u 2019. godini u kojoj obeležavaju monumentalnih 40 godina stvaralaštva, te su u martu primljeni i u Rokenrol dvoranu slavnih, dok će svoju veliku turneju otpočeti sa pet rasprodatih koncerta u nizu u Sidnejskoj operi od 24. do 30. maja. U sklopu velike turneje nastupaće na odabranim najvećim evropskim festivalima, uključujući i naš EXIT.

 

Izvor: Exit press

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *