ЛП ДУО У НОВОМ САДУ

ЛП ДУО на концерту у Новом Саду, 11. октобра у Синагоги у 20h, представља нови албум „Duality“, који ће за неколико дана бити објављен у издању Universal Music Serbia.

ЛП Дуо који чине Соња Лончар & Андрија Павловић је јединствена појава на домаћој музичкој сцени. Дуо је првобитно започео своју каријеру као класичан ансамбл који је изводио традиционалну и савремену класичну музику. Убрзо међутим почињу да експериментишу са својим инструментима комбинујући звук акустичних клавира са звуковима различитих аналогних и дигиталних синтисајзера. Тежећи да створе нови и аутентични звук почињу да сарађују са групом квантних физичара. Као коаутори и вође уметничко-научног пројекта „Quantum music“, заједно с инжењерима Драганом Новковићем и Дарком Лазовићем, Соња и Андрија развијају потпуно нови инструмент – хибридни клавир. Стварајући ауторске композиције и свирајући на својим хибридним клавирима, остварили су своју жељу да развију фузију савремене класичне музике и електронике и да креирају потпуно нови звук. Њихов најновији албум „Duality“ садржи шест оригиналних композиција изведених на два хибридна клавира, снимљених у Дворани Коларчеве задужбине у Београду, а које ће имати прилике да чује и наша публика у Новом Саду.

Улазнице за концерт се могу купити у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2, тел. 021/452-344), радним данима од 8h до 14h и Он-лajн на: http://www.muzickaomladina.org
Цена карата: 700,00 динара партер средина и 500,00 динара партер са стране/Студент, ђаци и пензионери имају попуст 50% на редовне цене улазница

ЛП Дуо је освојио преко 30 награда на међународним музичким такмичењима. Проглашен је за један од осам најбољих клавирских дуа на највећем такмичењу које постоји – Miami Dranoff Two Pianos, 2008. године на Флориди. Остварио је бројне успешне наступе на разним фестивалима широм Европе, Америке и Азије. Свирао је у угледним концертним дворанама, попут Карнеги Хола у Њујорку и Центра за извођачке уметности Џон Ф. Кенеди у Вашингтону.

 

 

 

 

Извор: МУЗИЧКА ОМЛАДИНА НОВОГ САДА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *