КОНЦЕРТ ,,РЕЧ ПУТУЈЕ“ ОДУШЕВИО НОВОСАДСКУ ПУБЛИКУ

У недељу 13. маја у 20 часова,  у Српском народном позоришту гостовао је шпански глумац и кантаутор Фран Переа, који је управо у Новом Саду започео свој нови музичко-сценски пројекат „РЕЧ ПУТУЈЕ“. У препуној сали ,,Пера Добриновић“, Српског народног позоришта, Фран је извео све своје велике хитове и најрепрезентативније песме са свог новог албума. Ређале су се песме  као што су La vida la reves, La chica de la habitacion, De al lado, Mi corason…док је сва публика  у препуној сали дигнута на ноге уз песму 1 Mas 1 son 7, која је оставњена за крај.

Цео концерт  пропраћен је овацијама и дромогласним аплаузима. Публика је имала прилику да ужива пуна два сата у доброј атмосфери, и квалитетној и аутентичној музици, калиграфији, боји и цртежима са којима су речи сваке песме оживљене и употпуњен доживљај перформанса.

Фран Переа је популарност у Србији стекао као протагониста серије Серанови. Емитовање чувене шпанске серије и песама које је изводио Фран Переа биле су подстрек многим младим људима  да се одлуче за шпански као изборни страни језик, уз музику и аудиовизуелну забаву као средства за ширење и учење језика. Управо то је било полазиште свеобухватног концерта „Реч путује“, који премашује границе музичког догађаја и представља сложени пројекат промоције шпанског језика у иностранству, са Франом Переом као његовим амбасадором. Покровитељ турнеје је  Let’s Do It Producciones, независна дискографска кућа уобличена у пројекат који комбинује сценски, музички и аудиовизуелни наступ уз уметничко појачање у виду два графичка уметника који су уживо радити калиграфију, слику и цртеж. Такође, велику подршку самом пројекту су пружили и Институт Сервантес и неколико српских универзитета и институција културе.

Дружење са Фран Переом је наставњено 14. маја на Филозоском факултету у Новом Саду, где су сви заинтересовани могли да сазнају нешто више о његовим ангажманима, о серији Серанови, као и како је и кад запловио у музичке воде.

Текст: Тамара Јовановић

Фотографије: Зорана Ружичић – Арс академија

Извор: ТВ Арс Медија

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *