ИЗЛОЖБА МИЛАН КОЊОВИЋ

Музеј града Новог Сада отвара изложбу Милан Коњовић у четвртак, 15. децембра, са почетком у 18 часова, у Збирци стране уметности, Дунавска 29.

Годину у којој је Нови Сад Европска престоница културе, Музеј града Новог Сада завршава репрезентативном изложбом радова чувеног српског сликара Милана Коњовића, из приватне колекције Драгослава Марчића.

На изложби ће бити представљено више од 40 ремек-дела, подељених у три целине. Прву групу радова чине уља на платну или лесониту, насталих у периоду од 1916. до 1945. године. Другу групу радова чине дела настала у периоду од 1945. до 1986. године, док трећа целина обухвата 25 Коњовићевих цртежа изведених тушем, оловком или комбинованом техником, насталих у периоду од 1925. до 1960. године.

За разлику од дела овог аутора из јавних галеријских и музејских збирки која су добро позната, Коњовићеви радови из Марчићеве колекције нису свакодневно доступни јавности, те су многима непознати. На тај начин, Музеј града Новог Сада је омогућио јединствену прилику заинтересованој публици да стекну целовитији увид у опус једног од најзначајнијих српских и војвођанских сликара.

Изложбу  Милан Коњовић публика ће моћи да погледа у Збирци стране уметности, Дунавска 29, сваког дана, осим понедељка, у периоду од 10 до 18 часова.

Изложба ће бити отворена до 28. фебруара 2023. године.

Извор: Музеј града Новог Сада

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *