ДАНИ МЕКСИКА У МУЗЕЈУ ВОЈВОДИНЕ

Отварање изложбе Мексички кодекси – успомене и сазнања

У петак, 5. априла у 12 часова у Музеју Војводине (Дунавска 35) биће отворена изложба Мексички кодекси – успомене и сазнања.
На изложби ће се присутнима обратити директорка Музеја мр Тијана Станковић Пештерац и амбасадор Мексика Његова Екселенција Карлос Феликс. Изложбу ће отворити господин Александар Петровић, помоћник градоначелника за међународну сарадњу и друштвене делатности.

Кодекси, које можемо назвати и сликовним документима, су један од најзначајнијих извора који нас приближавају древним мексичким културама. Они су драгоцено сведочанство о културном, научном и уметничком развоју исконских култура Мексика. Мексички кодекси садрже и чувају древно знање домородачких народа. Вредност тих докумената није ограничена на прошлост: чак и данас, многа друштва посежу за њима као за историјским извором, правном подршком и симболом идентитета.

Изложба је део програма Дани Мексика у Музеју Војводине који се организују током априла у сарадњи са Амбасадом Мексика и током којих ће бити организована пратећа предавања, радионице за школе и играонице за најмлађе.

Извор: Педагошка служба Музеја Војводине

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *