Налазите се овде
Почетна > Екологија > ЗАВРШЕНИ XIV СУСРЕТИ СТУДЕНАТА ЕКОЛОГИЈЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ,,ЗАШТИТИЈАДА 2017“

ЗАВРШЕНИ XIV СУСРЕТИ СТУДЕНАТА ЕКОЛОГИЈЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ,,ЗАШТИТИЈАДА 2017“

Заштитијада 2017. односно четрнаести сусрети студената екологије и заштите животне средине у организацији Заједнице организација студената екологије и заштите животне средине, ЗОСЕКИЗА одржани су од 20.05.2017. до 25.05.2017. године у Бечићима у Црној Гори. Око две стотине учесника, студената из Републике Србије било је смештено у хотелу “Бечићи“ где је и одржана манифестација.

Учесници Заштитијаде 2017. били су студенти Факултета техничких наука и Природно-математичког факултета из Новог Сада, Студенти нишког Факултета заштите на раду и студенти Факултета техничких наука из Косовске Митровице.

Програм манифестације био је конципиран тако да су се научна дешавања, као и спортско-забавни програм одржавли током целог трајања манифестације.

Посећеност свих програмских активности била је на високом нивоу.

Проф. др Снежана Радуловић и проф. др Срђан Глишовић, који су на Заштитијади били једни од чланова научне комисије, приближили су гладаоцима ТВ Арс Медије значај ове манифестације и своје импресије.

У адекватним условима су се одржавале  спортске активности и културно забавни програм

у коме су уживали учесници Заштитијаде, како у хотелу где су смештени тако и у оближњим кафићима и на плажи.

Ипак најзначајнији је научни део манифестације који је организован на завидном нивоу, захваљујући великом труду и пожртвованости студената и њихових професора.

Научни програм Заштитијаде 2017.

Научни програм на Заштитијади 2017. године је као и претходних година организовао: Природно- математички факултет, Универзитета у Новом Саду.

Тамара Јовановић, организатор научног програма Заштитијаде 2017. нам је приближила најзначајније сегменте научне конференције.

У такмичарском делу програма учествовала су четири поменута факултета.

Презентовано је 7 пројеката и вођене су 2 дебате.

Комисију за оцењивање пројеката и дебата чинила су по три професора или асистената са факултета који су учествовли на Заштитијади.

Чланови научне комисије били су : проф. др Снежана Радуловић, са Природно-математичког факултета из Новог Сада, проф. др Евица Стојиљковић, са Факултета заштите на раду из Ниша, проф. др Срђан Глишoвић, са Факултета заштите на раду из Ниша, проф. др Татјана Голубовић, са Факултета заштите на раду из Ниша, и асистент Радомир Остојић, са Факултета техничких наука из Новог Сада.

У оквиру едукативног програма одржана је занимљива еколошка радионица „Медовина, од мита до микробиологије“, а модератор је био студент са новосадског Природно-математичког факултета Дарко Батинић.

                                                     

Према речима организатора овогодишња Заштитијада је испунила очекивања,  такође организатори се надају да  ће следећа Заштитијада бити још посећенија и са више интересантних садржаја из заштите животне средине и осталих области.

О Резултатима такмичења у науци можете погледати детањније информације ускоро и на: http://www.zosekiza.rs/

 Фото и видео: Жељко Савић, видео новинар

Извор: ТВ Арс Медија

Оставите одговор

Top