Nalazite se ovde
Početna > Kultura > ŽAN KRISTOF BISON POSTAO ČLAN DRUŠTVA NOVINARA VOJVODINE

ŽAN KRISTOF BISON POSTAO ČLAN DRUŠTVA NOVINARA VOJVODINE

Drugi čovek pariskog „Figaroa“, Žan Kristof Bison potpisao je pristupnicu i postao član Društva novinara Vojvodine. Bison, koji je na Tesla global forumu primio najviše priznanje, Belu golubicu, izjavio je da je članstvo u DNV-u doživeo kao nagradu za svoj profesionalni rad na afirmaciji istine o Srbiji i negovanju francusko-srpskog prijateljstva.
„Pre dvadeset i tri godine bio sam prvi put u Srbiji i tada sam, izveštavajući o Francuskom vojničkom groblju iz Prvog Svetskog rata, bio oduševljen pažnjom i ljubavi Srba prema Francuzima.
Tada sam osetio neodoljivu potrebu da tu ljubav uzvratim. Bez ikakve propagande želeo sam da istinitim izveštavanjem pokažem pravo lice Srbije i promenim lažnu sliku koja je Francuskoj javnosti nametnuta o Srbiji devedesetih godina“, rekao je Bison nakon potpisivanja pristupnice DNV.
Predsednik Društva novinara Vojvodine, Petar Kočić rekao je da je za DNV od prioritetnog značaja razvijanje međunarodne saradnje sa ciljem da se doprinese istinitom izveštavanju o Srbiji. U tome je veliki doprinos Tesla global foruma na kome je, osim sa Buisonom sklopljena saradnja i sa predsednikom Saveza novinara Rusije, Vladimirom Salovljevom.
Žan Kristof Bison u Matici Srpskoj primio je prestižnu nagradu Tesla global foruma, Belu golubicu za istinito izveštavanje o Srbiji, a forum se završava od 12. do 14 jula Tesla relijem električnih automobila i vozila. Izložba električnih vozila počinje u petak 12. jula na platou kod SPENS-a u Novom Sadu sa početkom u 16 sati.
Izvor: DNV
foto.: Željko Savić

Ostavite odgovor

Top