Налазите се овде
Почетна > Култура > Музика > Тркуља и Балканополис освајају Европу!

Тркуља и Балканополис освајају Европу!

Тркуља и Балканополис освајају Европу!

Овације публике на концертима у Келну и Есену

Наш врхунски уметник и истински амбасадор културе, Слободан Тркуља и његов састав Балканополис наступили су у Немачкој где су на величанствен начин и овај пут представили српску културу и традицију.

У пратњи WDR Funkhaus симфонијског оркестра, под диригентском палицом холанђанина Арјана Тина, Слободан Тркуља & Балканополис су у препуној дворани WDR Funkhaus на Валрафплацу у Келну, у којој су до сада наступала највећа имена класичне, џез и модерне музике, извели програм којим су се прошле године представили у Комбанк Арени  – овог пута у симфонијском издању!

На репертоару су биле познате Тркуљине композиције “Небо”, “Црне очи”, “Киша”, нове симфо-рок нумере “Константин” и “Петрион“ као и виртуозни инструментали “Питагорино оро”, “Александар” и “11 за мог оца”.

 

Trkulja Nemačka 2

 

Немачка публика је вишеминутним аплаузима и овацијама изразила своје одушевљење Тркуљиним композицијама, енергијом и маестралним извођењем Балканополиса, тражећи од нашег уметника да се врати на бис два пута након фантастичног програма који је трајао скоро два сата. Тркуља & Балканополис су након Келна са WDR Funkhaus оркестром следећег дана одржали још један величанствени концерт у јединственом комплексу Zeche Zollverein у Есену који носи епитет светске културне баштине УНЕСКО-а.

Поводом концерата у Немачкој, Слободан Тркуља је изјавио: “Много ми значи што смо у прилици да са једним од најбољих европских оркестара изводимо музику Балканополиса и представимо немачкој публици сву лепоту нашег звука и традиције. Доживели смо овације од иначе уздржане публике и направили снимак концерта који је и званично постао део архиве немачке радио-телевизије. Наша музика је изгледа језик који сви разумеју и цене…”

Концерт у Келну је одржан по позиву WDR-а. Због изузетно атрактивне и оригиналне музике коју са Балканополисом изводи, WDR је снимио комплетан Тркуљин наступ и емитоваће га премијерно у суботу 23. априла од 20:05 дo 22:00 часа на државном радију WDR 4.

Радијску промоцију концерта наших момака моћи ће да слушају на читавој територији Европске Уније, а можемо да га слушамо и ми. У Србији и остатку света снимак концерта можете премијерно послушати у суботу у исто време, преко интернета, путем live stream-а на следећем линку:

http://www1.wdr.de/radio/wdr4/index.html

Извор: Агенција Галетин

Фотографије: Светлана Рогић

Trkulja Nemačka

Оставите одговор

Top