Nalazite se ovde
Početna > Kultura > SVEČANO URUČENE GODIŠNJE NAGRADE DRUŠTVA NOVINARA VOJVODINE

SVEČANO URUČENE GODIŠNJE NAGRADE DRUŠTVA NOVINARA VOJVODINE

U subotu, 14. aprila u 11 sati, 2018. godine, u maloj sali Doma zanatlija u Novom Sadu, održana je redovna godišnja skupština Društva novinara Vojvodine (DNV).

Usvojen je zapisnik sa prethodno održane skupštine (22. aprila 2017. godine), kao i izveštaji o radu, finansijskom poslovanju u protekloj godini i završni račun, dok su izmene i dopune statuta ostavljene u nadležnost budućeg Upravnog odbora čiji će novi sastav biti poznat krajem maja nakon najavljene izborne skupštine.


Skup je započeo dodelom godišnjih nagrada članovima DNV-a, čiji je novinarski rad bio posebno zapažen u minulom periodu:
– Nagradu Svetozar Miletić za životno delo dobio je Milisav Dučić, osnivač, direktor i glavni i odgovorni urednik RTV STV-KA 59 iz Sombora.


– Nagrada, Jaša Tomić, za urednički rad pripala je dr Božani Peregi, glavnoj i odgovornoj urednici časopisa za ekologiju i zdravlje „Eko-med plus“ iz Novog Sada,


– Nagradu Dimitrije Frušić za seriju napisa-emisija dobio je Luka Balj, novinar i autor emisije „Gnosa“ TV MOST iz Novog Sada.
– Nagrada dr Petar Drezgić za praćenje događaja u poljoprivredi uručena je Petru Njaradiju, novinaru Radio Novog Sada, autoru emisije za selo na rusinskom jeziku.


– Spomenica Dušan Šijački za doprinos popularizaciji fotografije u medijima pripala je dr Mihajlu Ljikaru.

Izvor: DNV

Foto.: Željko Savić

Ostavite odgovor

Top