Налазите се овде

СТВАРАОЦИ

СТВАРАОЦИ

У четвртак, 12. маја, у 12 сати, у Музеју Војводине, Дунавска 37 отвара се изложба
СТВАРАОЦИ
Аутори: Мр Дарјус Самии, виши кустос историчар
Дејан Болорин, кустос историчар
Изложба Ствараоци се организује поводом јубилеја 70 година од прве Омладинске радне акције у Југославији. Изградњом пруге Брчко-Бановићи 1946. године започела је читава ера масовних радних акција у којима су млади уз песму и веру у светлију будућност изграђивали ратом опустошену земљу. Подухвати у које се омладина упустила имали су размере које нису надмашене до наших дана. Отворене су трасе пруга, путева и ударени темељи многих будућих фабрика и насеља. У генерацијама које су стасавале постојала је свест да се нешто може променити својим трудом и иницијативом. Заједно са нестанком Југославије и феномен Омладинских радних акција постао је део историје.
Као пратећи програм изложбе у суботу, 21. маја на платоу испред Музеја Војводине, Дунавска 37 биће одржан цонцерт групе Артан Лили.
Отварањем изложбе званично почиње манифестација Музеји Србије 10 дана од 10 до 10 која ће трајати од 12 до 21. маја. Последњег дана Манифестације биће обелажена и Европска ноћ музеја. Током свих десет дана улаз у музеј је слободан.
Извор: Музеј Војводине

Оставите одговор

Top