Налазите се овде
Почетна > Најаве Догађаја > СРПСКО НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ НА ФЕСТИВАЛИМА

СРПСКО НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ НА ФЕСТИВАЛИМА

„Виолиниста на крову“ у Осијеку

Субота, 30. јуна, Виолиниста на крову

„Osiječko ljeto kulture“, Осијек, Хрватска

Још једна представа, након две године, биће изведена на „Осијечком љету културе“, када је СНП гостовало 2016. са представом На Дрини ћуприја.
У суботу, 30. јуна, биће изведена представа Виолиниста на крову, по тексту Џ. Стејна и Џ. Бока, у режији Атиле Береша, рађена у копродукцији Српског народног позоришта и Новосадског позоришта / Újvidéki Színház.
Представа се изводи у Спортској дворани „Градски врт“, с почетком у 21 час.

Више о представиhttps://www.snp.org.rs/?page_ id=11247

„Отпор“ у Краљеву

Понедељак, 2. јула, Отпор,

5. фестивал АНТИФА, Краљево

Представа Отпор, настала по тексту канадског писца Лија Мекдугала, у режији Соње Петровић, рађена у копродукцији СНП-а, Градског позоришта из Бечеја и Удружења „Артериа“ из Новог Сада.

Играју: Игор Павловић, Тијана Марковић, Марко Савић, Димитрије Аранђеловић и Милица Грујичић. Композитор је Урош Стојнић, драматруг Николина Стјепановић, сценограф Жељко Пишкорић.
То је црнохуморна прича о младим демонстрантима, који се одупиру не само систему, него животу и друштвеним формама… Ради се о групи младих антиглобалиста, који стицајем неких случајних околности, отму бизнисмена, директора фармацеутске корпорације, човека који нема никакву сумњу у исправност система у којем живи, али нема никакво знање о људима са којима одједном улази у сукоб.

Више о представиhttps://www.snp.org.rs/?page_ id=16958


Комична опера „Поп Ћира и поп Спира“ на Међународном оперском фестивалу АРМЕЛ у Будимпешти 

Велика је част да из године у годину Међународни фестивал АРМЕЛ у Будимпешти позива оперске продукције Српског народног позоришта да учествују на том престижном оперском фестивалу.

После три учешћа и освојених награда, одбројавају се дани до 2. јула 2018, када ће на сцени “Palace Of Arts” у Будимпешти бити премијерно изведено домаће оперско дело Поп Ћира и поп Спира академика Дејана Деспића. Подсетимо да је ова опера праизведена 28. марта 2018. у Српском народном позоришту са тријумфалним успехом и да је оцењена као елитни културни догађај.


АРМЕЛ фестивал је такмичарског карактера и ове године у конкуренцији су пет оперских продукција, као и солисти који учествују у тим продукцијама. У нашој представи, у комичној опери Дејана Деспића Поп Ћира и поп Спира, као такмичарски солиста, наступа уметник, тенор из Француске, пореклом из Румуније, Антонел Болдан , који ће певати улогу Пере Тоцилова на српском језику.
Такође, јавност ће моћи да гласа за продукције преко Arte web site, након директног преноса на Arte TV.

Више о представиhttps://www.snp.org.rs/?page_ id=17587

 

Извор: СНП

Оставите одговор

Top