Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Muzika > SLOBODAN TRKULJA I BALKANOPOLIS RASPRODALI ULAZNICE ZA SNP I ZAKAZALI NOVI KONCERT

SLOBODAN TRKULJA I BALKANOPOLIS RASPRODALI ULAZNICE ZA SNP I ZAKAZALI NOVI KONCERT

Zbog velikog interesovanja publike širom regiona, ulaznice za koncert Slobodana Trkulje & Balkanopolisa za 11. maj su rasprodate. Na zahtev mnogobrojnih ljubitelja ovih muzičkih velikana, sastav novog, uzbudljivog zvuka i žanra kojim pomera granice, napraviće koncert i sledećeg dana, 12. maja u Srpskom narodnom pozorištu.  Slobodan Trkulja & Balkanopolis nastavljaju slavlje povodom dve decenije blistave karijere i nakon 17 godina vraćaju se u SNP, a specijalane koncerte povodom dvadesetogodišnjice postojanja i stvaranja „moderne tradicije“  održaće u gradu u kojem je Balkanopolis i nastao u organizaciji BCMT – Balkanopolis Centra za Modernu Tradiciju. Slobodan Trkulja & Balkanopolis pripremaju nešto posebno za Novosađane i publiku koja dolazi iz celog regiona.

Ulaznice za spektakl ”Balkanopolis 2.0” za 12. maj u prodaji su na blagajni Srpskog narodnog pozorišta po ceni od 1.400, 1.600, 1.800 i 2.000 dinara.

Multiinstrumentalista i pevač Slobodan Trkulja, za koga svetski muzički kritičari tvrde da bi trebalo da bude proglašen nacionalnim blagom, spektakularnim koncertom pod nazivom „Balkanopolis 2.0“ nastaviće proslavu jubileja 11. maja, posle fantastičnog nastupa u rasprodatom Sava centru i izuzetno uspešne turneje u Kini. Publika u Novom Sadu uživaće u energičnoj atmosferi koja odiše pozitivnom energijom ali i specifičnom spoju gajdi sa gitarskim efektima i vah pedalama, kavalima i rok gitarama, tamburama i bubnjevima protkanim snažnim orkestarskim zvukom, od epskog do liričnog. Nastupi „Balkanopolisa“ postali su pravi pop-rok spektakl, sa jakim elementima simfonijskog i epskog zvuka ovih prostora, što se odrazilo i na imidž samog benda. Ekscentrične frizure i moderni kostimi kao iz Tolkinovih bajki postali su prepoznatljiv deo njihovih energičnih nastupa isto koliko i Trkuljin jedinstven glas i maestralno izvođenje na preko 15 instrumenata.

Velika svetska turneja povodom jubileja

Proslava dvadesetogodišnjice za Slobodana Trkulju & Balkanopolis trajaće tokom cele godine, te su već zakazani koncerti širom planete.

Slobodan Trkulja&Balkanopolis trenutno se  nalaze u Teheranu odakle šalju pozdrave:

Sledeći koncerti biće održani u Novom Sadu 11. i 12. maja, zatim u Parizu u Francuskoj 24. maja, Čengdu u Kini, od 10. do 15. juna, Borneu, Maleziji od 10. do 16. jula, u Kotoru, Crnoj Gori 3. avgusta, Tajpejiu, Tajvan od 22. do 29. oktobra i Dubaiju, UAE od 28. do 30. novembra.

 

Izvor: Agencija Galetin

Ostavite odgovor

Top