Налазите се овде
Почетна > Култура > SERBIA FASHION WEEK – НОВИ САД – МОДНА ПРЕСТОНИЦА ЕВРОПЕ

SERBIA FASHION WEEK – НОВИ САД – МОДНА ПРЕСТОНИЦА ЕВРОПЕ

НОВИ САД – МОДНА ПРЕСТОНИЦА ЕВРОПЕ

Патриција Гучи почасна гошћа манифестације

Највећи модни фестивал на нашим просторима и пета по величини Недеља моде у Европи, Serbia Fashion Week, биће одржан од 20. до 27. новембра у Новом Саду и Београду.

На конференцији одржаној 14. новембра у 10:30 часова  у сали већа Градске куће за медије, поводом јесењег Fashion Week -а, одржаној у Градској кући у Новом Саду, под кординацијом ПР-а Јелене Жакић Галетин, медијима  су се обратили: Светлана Хорват, председница Fashion Week-а за Србију, члан градског већа задужен за културу, Далибор Рожић, и дизајнери без којих ова манифестација не би била то што јесте, међу којима је првенствено Марија Шабић.

Serbia Fashion Week биће свечано отворен 20. новембра у 10 часова у Дому Народне скупштине Републике Србије конференцијом „Брендирање модом – Значај моде у брендирању земаља и туристичких дестинација“ када ће неки од највећих светских и домаћих стручњака учествовати у панел дискусијама. На панел дискусији поводом брендирања у моди и уметности учествују Доналд Потар, некадашњи генерални директор модне куће Жан Пол Готје и шеф департмана за модни дизајн на париском Факултету уметности, Вилијам Арлоти, стручни консултант из области моде и власник медијске куће Хоусе Офф из Француске, Тијана Палковљевић, управница Галерије Матице српске и Роберт Чобан, власник Цолор пресс Груоп. Учесници панела под називом „Значај модне индустрије за привлачење туриста и инвестиција“ су Марија Лабовић, директорица Туристичке организације Србије, Бранислав Кнежевић, директор Туристичке организације Новог Сада, Др Биљана Цхронос Красавац, професорица Економског факултета у Београду и Емерик Франсоа, уметнички директор сајма моде у Паризу и Берлину. Специјалан део програма биће посвећен изложби репродукција 10 слика познатих српских сликара из Галерије Матице српске и радовима модних дизајнера којима су оне послужиле као инспирација.

Ревијални део и уједно главни део интернационалног фестивала моде и уметности, Serbia Fashion Week -а, биће и ове године смештен у конгресном центру Мастер на Новосадском сајму  и свакако ће  одушевити модне сладокусце бројним, светски познатим дизајнерима као што су Емерик Франсоа из Француске, Ерик Росете из Америке, Мартин Ван Мулкен из Холандије, Сирил Мират из Француске  и други. Право богатство Serbia Fashion Week-а чини и велики број српских дизајнера који ову манифестацију представљају свуда у свету, те ће ове године своје нове колекције приказати публици већ познати и омиљени гости Националне недеље моде, као и неки који ће први пут имати прилику да се представе публици која долази са свих страна света. Само нека од бројних домаћих имена која ће наступити су Бата Спасојевић,  Младен Миливојевић Барон, Бошко Јаковљевић, Ваилије Ковачев, Марија Шабић, Властимир Јованов, Лепа Коутур, Милица Тричковић, Сузана Перић и многи други.

Поред гламурозних ревија, Serbia Fashion Week пружа прилику посетиоцима да присуствују предавањима највећих европских стручњака у области модне индустрије. Овај веома важан сегмент Националне недеље моде чине конференције, семинари и Б2Б сусрети којима ће и ове сезоне присуствовати предавачи из области дизајна, моде као уметности и врхунски консултанти у области освајања нових тржишта и извоза као што су Доналд Потар, Давиде Форлони, представник модног института Марангони из Милана, Вилијам Арлоти и Хана Хаџиавдагић Табаковић.

Овогодишњи Serbia Fashion Week ће свакако обележити и долазак једне од сигурно највећих  светских модних икона данашњице.

Ексклузивна гошћа овогодишњег Serbia Fashion Week – а је, као што већ сигурно знате, Патриција Гучи, унука оснивача Гучи династије, како они сами за себе тако кажу. Патриција ће бити овде са нама у Новом Саду три дана, од 25. до 28. новембра. Учиниће нам ту част да на завршетку манифестације која ће бити у италијанској амбасади, где ћемо доделити награде најбољима, она уручи најзначајнију награду, а то је награда за најбољег српског креатора у 2017. години. У чему је значај њеног доласка у Србију? Пре свега у брендирању и скретању пажње на сам фестивал, на Нови Сад и Србију, јер ово је први пут да се она појави у Југоисточној Европи на некој манифестацији.“- рекла је Светлана Хорват, председница Serbia Fashion Week -а за Србију.

Значају Serbia Fashion Week -а доприноси и чињеница да овај интернационални фестивал бележи најекспанзивнији раст посетилаца и учесника у Европи. Од његовог оснивања пре четири године посетило га је 2500 људи, док тренутно ова манифестација бележи посету од 30000 људи, те из године у годину Serbia Fashion Week представља све значајнији и богатији програм. Уз фантастичан ревијални програм и  више од 60 дизајнера из чак 20 различитих држава света, ексклузиван гост Serbia Fashion Week -а биће највећа модна звезда која је до сада посетила неку манифестацију у нашем региону, Патриција Гучи. Програм Serbia Fashion Week -а обиловаће различитим занимљивим садржајима као што су Design Week, додела награда Serbia Fashion Awards, едукативни семинари, Show Room и многи други.

Свечана додела награда Serbia Fashion Awards биће одржана 27. новембра у 19 часова у амбасади Италије у Београду.

 

Улазнице за предстојећи Serbia Fashion Week у продаји су на свим продајним местима Gigs Tix -а као и путем сајта

http://gigstix.com/sve-ulaznice/12-dogadjaji/1974-serbia-fashion-week–20-26112017–novi-sad-novosadski-sajam

Све додатне информације могу се пронаћи на сајту www.serbiafashionweek.com

Извор: ТВ Арс Медија

Текст: Јелена Допуђ

Фотографије: Жељко Савић

 

 

Оставите одговор

Top