Nalazite se ovde
Početna > Turizam > Manifestacije > SAJAM TURIZMA NA NOVOSADSKOM SAJMU 2017

SAJAM TURIZMA NA NOVOSADSKOM SAJMU 2017

Novosadski sajam ove godine obeležava značajan jubilej – 50. godina sajmova LORIST – lova, ribolova, sporta i turizma.

Shodno obimu i važnosti poslova koji predstoje u ralizaciji novog koncepta, formiran je Savet Sajma turizma, a danas je održana konstitutivna sednica, kojom je predsedavao gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.  Prema njegovim rečima Sajam turizma u Novom Sadu mora da potencira dve evropske titule (Omladinska prestonica Evrope 2019. i Evropska prestonica kulture 2021.), Egzit, Dunavsku strategiju i saradnju regija.
– Činjenica da se održava u jesenjem terminu znači da fokus mora biti na turističkoj ponudi za zimu i pripremi za letnju sezonu, rekao je gradonačelnik Vučević i dodao da Sajam turizma na Novosadskom sajmu treba dobro pozicionirati u terminu u kojem se održava. Turizam traje 365 dana i ne može se oslanjati samo na letnju sezonu.

Povezivanje regija i objedinjavanje turističkih ponuda uz jasno i precizno definisanje tržišta, put je kojim Sajam turizma u Novom Sadu može da stigne do cilja.


Kako je istakao generalni direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković, novi koncept, kreiran je za petogodišnji period, od 2017. do 2021. godine.
– Savet Sajma turizma čine predstavnici republičke, pokrajinske i gradske administracije, eminentni stručnjaci u oblasti turizma, kao i reprezenti institucija, fondova, strukovnih udruženja i organizacija, univerziteta, fakulteta i visokih škola. Uz njihovu stručnu pomoć i podršku će Novosadski sajam napraviti moderan i savremen Sajam turizma sa ciljem da se Sajam u Novom Sadu pozicionira kao organizator centralnog događaja u oblasti turizma za poslovnu publiku Dunavskog regiona, do 2021. godine, rekao je Cvetković. Kako je naveo, Sajam turizma razvija nekoliko ključnih segmenata, među kojima su Regija-partner, Dani karijere u turizmu, Poslovni susreti (b2b), Međunarodno gastro-takmičenje učenika turističkih škola, pod nazivom Gastro-izazov i Mediji za turizam i mediji o turizmu. Na taj način obezbeđuje se postojanost koncepta i stvara mogućnost za inoviranje, pod motom SNAGA DOŽIVLJAJA.


Jubilarni Sajam turizma biće održan od 5. do 7. oktobra. Veza sajmova posvećenih prirodi i čoveku i ove godine će biti učvršćena preplitanjem priredbi. Od 30 septembra do 7. oktobra, deo sajmova LORIST čine segmenti posvećeni lovu, ribolovu, hortikulturi, ekologiji, a istovremeno sa Sajmom turizma, biće priređen Sajam sporta i konjarstva.

Izvor: Novosadski sajam  www.sajam.net

 

Ostavite odgovor

Top