Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Knjige – Promocije > PROMOCIJA MONOGRAFIJE MILAN STANOJEV, AUTORA MILOŠA ARSIĆA

PROMOCIJA MONOGRAFIJE MILAN STANOJEV, AUTORA MILOŠA ARSIĆA

U četvrtak, 18. aprila 2019. godine, u 12 sati, u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35), održaće se promocija monografije MILAN STANOJEV, autora Miloša Arsića.

Na promociji će pored autora Miloša Arsića, istoričara umetnosti govoriti i istoričar umetnosti Mile Ignjatović, a prisutne će pozdraviti direktor Muzeja Vojvodine dr Drago Njegovan.

Milan Stanojev, grafičar, slikar i likovni pedagog rođen je u Srbobranu 1938. Umetničko školovanje je započeo u Školi za primenjenu umetnost u Novom Sadu, nakon studija na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu, diplomirao je 1964. godine, a postdiplomske studije završio je dve godine kasnije.

1967. dolazi u Novi Sad gde godinu dana radi kao tehnički urednik časopisa Polja i urednik Likovnog salona Tribine mladih.

Godine 1975. primljen je u zvanje docenta za predmet Crtanje, na Akademiju umetnosti u Novom Sadu, 1981. izabran je u zvanje vanrednog, a 1986. u zvanje redovnog profesora za predmet Crtanje sa tehnologijom i Grafika sa tehnologijom.

Pedagoškim radom se bavio do 2004. godine, kada se u potpunosti posvećuje umetničkom radu.

Od 1964. godine član je ULUS-a i Grafičkog kolektiva. Studijski je boravio u: Francuskoj, Belgiji, Holandiji, Engleskoj i Italiji. Priredio je oko pedeset samostalnih i učestvovao na preko tri stotine grupnih iziožbi u zemlji i inostranstvu.

 

Izvor: Muzej Vojvodine

Ostavite odgovor

Top