Налазите се овде
Почетна > Најаве Догађаја > ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „КОРЕОДРАМА У СРБИЈИ У 20. И 21. ВЕКУ: РОДНА ПЕРСПЕКТИВА“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „КОРЕОДРАМА У СРБИЈИ У 20. И 21. ВЕКУ: РОДНА ПЕРСПЕКТИВА“

У Српском народном позоришту ће бити одржана промоција књиге „Кореодрама у Србији у 20. и 21. веку: родна перспектива“ ауторке др Вере Обрадовић Љубинковић.

Књига ће бити представљена у горњем фоајеу сцене „Пера Добриновић“, у среду, 25. јануара 2017, у 12 часова.

На промоцији ће говорити: проф. Љиљана Мишић, рецензенткиња, проф. др Свенка Савић, менторка и рецензенткиња књиге, Соња Вукићевић, кореографкиња, др Вера Обрадовић Љубинковић, ауторка, и МА Александар Милосављевић, театролог.

Vera---Koreodrama-u-Srbiji-Naslovna----FINAL

Кореодрама у Србији у 20. и 21. веку: родна перспектива“ је издање Покрајинског завода за равноправност полова, објављена 2016. у едицији„Савремено стваралаштво жена“.

„У књизи, која је од значаја за афирмацију кореодраме у Србији, анализиран је допринос Маге Магазиновић, Смиљане Мандукић, Наде Кокотовић и Соње Вукићевић, од којих су последње две кореографкиње успешно сарађивале у Српском народном позоришту претходних деценија и година.

Ауторка књиге је редовна професорка Факултета уметности Универзитета у Приштини (са привременим седиштем у Косовској Митровици), бави се позоришном и балетском критиком, кореографијом и сценским покретом, а чланица је Удружења балетских уметника Србије и Светског савета за игру – CidUNESCO.

Извор: СНП

Оставите одговор

Top