Налазите се овде
Почетна > Култура > Сликарство > ПРОМЕНИТЕ ПЕРЦЕПЦИЈУ – Изложба слика академског сликара Миливоја Костића

ПРОМЕНИТЕ ПЕРЦЕПЦИЈУ – Изложба слика академског сликара Миливоја Костића

 

ПРОМЕНИТЕ ПЕРЦЕПЦИЈУ – Изложба слика  академског  сликара Миливоја Костића

 

Догађај из  области ликовних уметности академског сликара Миливоја Костића, одржт ће се  у просторијама Универзитета Сингидунум центар Нови Сад у булевару Михаила Пупина 4А у Новом Саду, који ће почети у 19 часова у четвртак 19. маја.

 

Регионална фондација за младе и Универзитет Сингидунум су покренули програм 

представљања визуелних уметника из целе Србије и њихових радова у просторијама Универзитета Сингидунум центра Нови Сад.

 

Представљамо вам посебно занимљивог академског сликара и првог професионалног анаморфног 3Д уметника у Србији Миливоја Костића из Ваљева.

 

”Миливој Костић поставио је себи несвакидашњи изазов – 366 дана у години,
366 слика. Свако ко се бави креативним у судару са свакодневним животом и борбом за преживљавањем, зна колико је ово заправо огроман изазов. Већ је само ово довољно да се Миливоју скине капа, али кад погледате слике које су у тим и таквим условима настале, ту експлозију идеја и креативности, ту суверену владавину над техникама израде, челичну вољу да се испрати муза колико год да је незгодним путем пошла…” написао је у критици стрип сценариста, публициста и преводилац Марко Стојановић.

 

О Колетовим сликама, како га пријатељи зову, писац и преводилац Ото Олтвањи каже:”Не знам како то раде, али ове слике ме увлаче у себе више од већине….Држао бих их на зиду. Ставио бих их на корице својих и туђих књига. Ето шта ми ове слике раде.”

 

Владан Савић академски сликар у својој рецензији пише:”Ушао сам у мисли и снове из којих нисам желео да изађем. Структура боја и форми која ме увукла у замку брзих чистих потеза које су се ређале у неком правилном ритму. Осећање ушушканости на лептировим крилима или жустри покрет камених цветова. Истинско уживање које остаје унутар посматрача дуго након гледања.

Извор: Универзитет  Сингидунум центар Нови Сад

 

Оставите одговор

Top