Налазите се овде
Почетна > Култура > Музика > ПРОМЕНАДА НАШЕГ ГРАДА – СВЕТСКИ ДАН МУЗИКЕ НАМЕЊЕН ДЕЦИ

ПРОМЕНАДА НАШЕГ ГРАДА – СВЕТСКИ ДАН МУЗИКЕ НАМЕЊЕН ДЕЦИ

Музичка омладина Новог Сада, kао и прошле године, под слоганом „ПРОМЕНАДА НАШЕГ ГРАДА“ у недељу 21. јуна и Нови Сад ће бити једна од бројних музичких станица постављених у Европи и свету, где ће се славити и промовисати музика!
Другачији од уобичајених музичких фестивала, Светски дан музике је догађај бесплатан за публику и отворен за све учеснике – аматере и професионалце који желе јавно да наступе. Дан музке „допушта“ сву жанровску и стилску разноврсност с циљем промовисања музике саме пред широким аудиторијумом. Тако ће бити и у нашем граду.

Ове године, Музичка омладина Новог Сада се определила да садржаје поводом СВЕТСКОГ ДАНА МУЗИКЕ посвети малишанима.

ПРОГРАМ:

СРЕДА, 21. јун 2017.
Свечана сала Градске куће, 11х

F. Poulanc: Прича о Бабару, малом слону

Извођачи:
Милица МАРКОВИЋ – Данијела ОЛАЧИ, клавир
Милош РАДУЛОВИЋ, наратор

Програм се реализује у сарадњи са: Француским институтом и Сомборским музичким свечаностима (СОМУС).

УЛАЗ ЈЕ СЛОБОДАН, али је због ограниченог капацитета сале, неопходно преузети ГРАТИС карте у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2/III, тел.021 452 344)

радним данима од 8 до 14 часова.

Предвиђено трајање програма: 35 минута

Прича о Бабару, малом слону је настала у машти Сесил д Брунхоф причајући приче сваке вечери својој деци. Њен муж Жан, иначе сликар, их је записао и илустровао 1931. године. Одушевљени идејом, његови рођаци су га дали у штампу и тај албум је одмах доживео велики успех код деце , толики да су нећаци Франсиса Пуланка једног дана тражили да им ујка одсвира „Бабара“. Тако је музички Бабар настао прво у импровизацији композитора да би је после записао и тако, после огромног успеха, сврстао међу најуспешније музичке приче за децу уз Пећу и вука и Карневал животиња.
Ова транскрипција за клавир четворурчно и рецитатора омогућиће најмлађој публици да се упозна с једним оваквим, посебним камерним ансамблом, његовим главним карактеристикама и његовом улогом у историји музике.

ПРОМЕНАДА НАШЕГ ГРАДА

Нови Сад – кеј, Брод  Zeppelin             

16,00  HAND’S  АРТ – ЛИКОВНА РАДИОНИЦА
Изложба радова „Музици у част“
„Четком у ритму“ сликамо на Кеју

19,00 КРЕАТИВНИ ПОГОН
Перформанс/анимација Новосађана

20,00 КУЛТУРНО СКЛОНИШТЕ
Концерт

ЖИЛВЕРНОВСКЕ АНИМАЦИЈЕ – изложба лампиона, радови деце и уметника из Центра „Жил Верн“

УЛАЗ ЈЕ СЛОБОДАН!

Културно склониште је центар за музичко образовање у којем полазници свих генерација усавршавају вештину интерпретирања и стварања популарне музике.
Поред тога, Културно склониште има за цијл да шири знање о историји музике и културе опште, као и да побољша квалитет поп, рок, џез и блуз сцене, стварајући квалитетне музичаре.
Педагошки приступ у Културном склоништу се такође разликује од стандардног школског приступа, пошто се у центру подржава, истиче и негује различитост, посебност, ауторство и слобода. Подједнако се ради на јачању индивидуалзма и тимског духа, али се пре свега поклања пажња личности и афинитетима сваког полазника. Центар су основали гитариста Петар Јелић и виолончелисткиња Александра Берчек Јелић 2008. године.
Током 9 година рада и више од 800 полазника, створена је музичка породица коју, како професори, тако и полазници доживљавају као неодвојив део своје свакодневнице. Захваљујући таквој енергији и раду тима квалитетних професора, иначе активних музичара, Културно склониште је постало једна од најатрактивнијих школа за популарну музику у Србији.

Извор: Музичка омладина Новог Сада

Оставите одговор

Top