Налазите се овде
Почетна > Култура > Филм >  „ПРОКЛЕТИ ПАС“-АКЦИОНА КРИМИ КОМЕДИЈА

 „ПРОКЛЕТИ ПАС“-АКЦИОНА КРИМИ КОМЕДИЈА

„ПРОКЛЕТИ ПАС“- АКЦИОНА КРИМИ КОМЕДИЈА

Филм „Проклети пас“, сценаристе и редитеља  Драгана Пешикана, имао је 18.октобра, своју премијеру и пред новосадском публиком.

Овај филм је једна акциона црна комедија, нетипичан филм који нисмо имали прилике да гледамо у Србији протеклих година. Ово је један филм који покушава да има енергију британских филмова, какве снима Гај Ричи, а можда је и на трагу нечега што ради Тарантино. У овом филму сам сигуран да Жика Тодоровић глуми једну од својих најбољих улога. Овај филм даје прилику неким новим младим дамама, што није био до сада случај не само у домаћој кинематографији, већ и у светској, да три младе даме дебитују у главним улогама. Сигуран сам да је и на визуелном плану другачији од онога што смо до сада имали прилике да видимо.“- рекао је редитељ.

Главне женске улоге, које су уједно и дебитантске су поверене: Нини СеничарЈелени Галовић и Маји Лукић, а у бројној глумачкој екипи су још и Игор Первић, Милош Влалукин и Милица Зарић. У филму епизодну улогу имају Александар Шапић и Ђорђе Давид.

Ова акциона црна крими комедија прати три девојке које, захваљујући усвојеном псу, долазе у сукоб са криминалном бандом коју предводи Сергеј (Жика Тодоровић) нарко дилер. Александрина (Нина Сеничар) америчка лична карта и ФБИ пропусница њеног вереника доводе криминалце у забуну да је реч о међународној акцији, а како су и поткупљени полицајци на страни банде, ове три девојке остају без избора и приморане су да „узму ствари у своје руке“.

Сматрам да је ово генерално година жена не само у Србији, већ и у Америци. Овде су жене показале да могу да изнесу један филм. Редитељ је кроз свој сценарио показао, дајући главне улоге женама, да оне могу много тога да ураде када се уједине. Ово је једна сјајна метафора и одлична порука филма. Реакција публике је сјајна, гледаоци су вриштали од смеха. Мислим да је управо то реакција коју смо ми хтели да изазовемо. Први пут сам читала сценарио у Лос Анђелесу и толико сам се уживела у радњу да сам већ буквално видела филм, а то је увек знак да је сценарио одличан. Одмах након тога сам позвала редитеља и пренела му своје одушевљење.“- рекла је главна глумица, Нина Сеничар.

Главну мушку и свакако најзапаженију улогу имао је Жика Тодоровић, глумећи Сергеја, главног нарко дилера. „Мене у задње време хоће да ставе у калуп улога кримоса. Са глумачке стране било је изузетно тешко изнети овај филм, иначе била  ми је дивна сарадња са екипом. Осећао сам се као Де Ниро. Ово ми је била најтежа улога негативца до сада, раније сам се увек вадио на хумор и шарм. Публика ће најбоље оценити моју глуму.“- рекао је Жика Тодоровић.

Текст- Јелена Допуђ

Фотографије- Александар Радетић.

Извор: ТВ Арс Медија

 

 

Оставите одговор

Top