Nalazite se ovde
Početna > Društvo > PROGRAM U GALERIJI MATICE SRPSKE OD 29. SEPTEMBRA DO 4. OKTOBRA

PROGRAM U GALERIJI MATICE SRPSKE OD 29. SEPTEMBRA DO 4. OKTOBRA

Obaveštavamo vas da posetioce tokom ove nedelje u Galeriji Matice srpske očekuje program Prepusti se umetnosti, tematsko vodjenje Čitanje između redova i kreativna radionica za decu Paradno stoji nikog se ne boji.

Prepusti se umetnosti

Tokom ove nedelje (28. septembra do 4. oktobra) posetioce u sobi za prepuštanje umetnosti očekuje slika Jovana Bijelića Pejzaž sa mostom iz 1932. godine. Kako bismo iskustvo prepuštanja umetnosti upotpunili, program smo obogatili i tematskim vođenjima inspirisanim umetničkim delima izloženim u sobi za prepuštanje. Polazeći od simbolike pejzaža Jovana Bijelića u petak, 2. oktobra u 19.00 sati, biće održano tematsko vođenje Čitanje između redova, msr Nikole Ivanovića, kustosa.

Programi za decu

Sa novom školskom godinom i na radost naših najmlađih posetilaca, započinjemo subotnje kreativne radionice koje će u okviru novog edukativnog programa Moj Grad. Novosadske umetničke priče biti posvećene pričama o bogatom kulturnom nasleđu Novog Sada. U subotu, 3. oktobra, od 11.00 do 12.30 sati biće održana kreativna radionica Paradno stoji, nikog se ne boji za decu uzrasta od 5 do 11 godina. Prijava za radionicu: https://forms.gle/PUcZcTCfscTrP9j2A

Galerija Matice srpske i ove godine obeležava Dečiju nedelju, od 6. do 11. oktobra biće realizovan program Avantura za velike i male, koji predstavlja posebnu turu kroz stalnu postavku Galerije Matice srpske, namenjenu porodicama. Ulaz za porodice je tokom čitave nedelje besplatan, bez posebnog najavljivanja, a svakog dana, u redovno vreme Galerije, posetioce očekuju različite porodične (avan)ture.

Ostavite odgovor

Top