Налазите се овде
Почетна > Екологија > ODRŽANA AKCIJA ČIŠĆENJA NOVOSADSKOG KEJA

ODRŽANA AKCIJA ČIŠĆENJA NOVOSADSKOG KEJA

Udruženje “Bute Dobri”, inspirisano sličnim akcijama, ali sve češćim ružnim slikama grada organizovalo je akciju čišćenja šetališta novosadskog Keja od smeća koje ostane nakon što se uglavnom vikendom okuplja veliki broj mladih ljudi.

„Našli smo se oko 5 ujutro, nas sedmoro da bismo se brzo iznenadili jer su nam se spontano pridružila još tri momka“, kaže Dane Basta, organizator akcije.

Ovom akcijom cilj je skrenuti pažnju mladima da je neophodno imati svest ne samo o zaštiti životne sredine već i o ljubavi prema svom gradu. Kako kažu iz Udruženja, uvereni su da se na Keju okuplja pre svega normalna i pristojna omladina, kojoj samo treba skrenuti pažnju i pravilno je usmeriti.

Igor Marić, osamnaestogodišnjak, među prvi se odazvao akciji “Hteo sam da pomognem da se očisti Kej, da nam grad bude lepši”.

Među onima koji se spontano pridružio akciji je i sedamnaestogodišnji Stefan Buha, “Radio sam noćnu smenu kao šanker  i čuo sam od drugara da će raditi ovu akciju i resio sam da im pomognem posle posla”.

Udruženje za mlade “Bute Dobri” zvanično je osnovano u februaru ove godine, ali kao neformalna grupa građana funkcioniše već nekoliko godina.

Članovi udruženja su spoj mladosti i iskustva, dakle mladi momci od 16 do 18 godina pre svega iz novosadskog Bloka, kao i nekoliko „starijih“ koji već imaju dugogodišnje iskustvo u društveno angažovanom radu i koji su već zasnovali svoje porodice i žele da na mlađe prenesu svoja iskustva.

 

Izvor: Udruženje Bute dobri

 

Оставите одговор

Top