Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Muzika > ODRASTANJE UZ UMETNOST – BEBA U GALERIJI

ODRASTANJE UZ UMETNOST – BEBA U GALERIJI

Koncerti za bebe u Galeriji Matice srpske u saradnji sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada

Galerija Matice srpske u saradnji sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada, a zahvaljujući podršci Fondacije „Novi Sad 2021” kroz program Publika u fokusu, u subotu 6. oktobra 2018. godine priređuje prvi u nizu koncerta za bebe i njihove roditelje u okviru projekta Odrastanje uz umetnost – Beba u Galeriji.

S namerom da ukaže na značaj prisustva kulture i umetnosti u odrastanju deteta u plemenitu i obrazovanu osobu, Galerija Matice srpske otvorila je svoja vrata najmlađim posetiocima i njihovim roditeljima, i pripremila za njih poseban program pod nazivom Odrastanje uz umetnost – Beba u Galeriji koji podrazumeva koncerte za bebe svake prve subote u mesecu i besplatan ulaz svakog utorka u Galeriju Matice srpske.

Prvi koncert za bebe biće održan u subotu 6. oktobra u dva termina, u 11.00 i u 12.30 sati. Orkestar Beogradske filharmonije na čelu sa dirigentom Aleksandrom Kojićem će izvesti specijalno za bebe uzrasta do 2 godine tridesetominutnu Simfoniju uspavanki. Tako će filharmoničari uvesti bebe u čarobni svet muzike kroz najlepše dečje uspavanke na svetu, aranžirane za orkestar.

Pozivaju se mame, tate, bake i deke da dovedu svoje najmlađe u Galeriju Matice srpske koja će biti pretvorena u svojevrsnu umetničku igraonicu kako bi bebe najslobodnije uživale u muzici. Budući da je broj mesta ograničen, molimo da se jedan roditelj/staratelj koji će biti u pratnji deteta prijavi na elektronsku adresu decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs, a potom preuzme besplatnu ulaznicu u Muzejskoj prodavnici od utorka do petka od 10.00 do 20.00 sati.

Pored koncerata za bebe, prostor Galerije je zahvaljujući podršci Vojvođanske banke prilagođen potrebama majki sa bebama – na raspolaganju su fotelja za dojenje, povijalica za bebe, igračke u Dečjoj sobi kao i suveniri za bebe u Muzejskoj prodavnici. Svakog utorka ulaz u Galeriju Matice srpske je za roditelje sa bebama slobodan, a najmlađima je omogućeno puženje, igranje, plakanje, smejanje i uživanje u umetnosti.

Za više informacija o programu možete se obratiti Miroslavi Žarkov na telefon 021 4899 017.

 

Izvor: Galerija Matice srpske

Ostavite odgovor

Top