Nalazite se ovde
Početna > Kultura > ODRASTANJE UZ UMETNOST – BEBA U GALERIJI

ODRASTANJE UZ UMETNOST – BEBA U GALERIJI

S namerom da ukaže na značaj prisustva kulture i umetnosti u odrastanju deteta u plemenitu i obrazovanu osobu, Galerija Matice srpske otvorila je svoja vrata najmlađim posetiocima i njihovim roditeljima, i pripremila za njih poseban program pod nazivom Odrastanje uz umetnost – Beba u Galeriji, koji podrazumeva besplatan ulaz za roditelje sa bebama svakog utorka u Galeriju Matice srpske i koncerte za bebe svake prve subote u mesecu.
Program je namenjen roditeljima i bebama sa željom da im omogućimo kvalitetno provođenje slobodnog vremena uz kulturu i umetnost. Svakog utorka ulaz u Galeriju Matice srpske za roditelje sa bebama je slobodan, a najmlađima je omogućeno puženje, igranje, plakanje, smejanje i uživanje u umetnosti.
Prostor Galerije je zahvaljujući podršci Vojvođanske banke – OTP grupa prilagođen potrebama majki sa bebama – na raspolaganju su fotelja za dojenje, prostor za pripremu hrane, povijalica za bebeigračke u Dečjoj sobi, kao i suveniri za bebe u Muzejskoj prodavnici.
U saradnji s Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada u Galeriji Matice srpske je u subotu 6. oktobra 2018. godine održan prvi koncert za bebe i njihove roditelje (u dva termina, u 11.00 i u 12.30 sati). Orkestar Beogradske filharmonije na čelu sa dirigentom
Aleksandrom Kojićem izveo je specijalno za bebe uzrasta do 2 godine tridesetominutnu Simfoniju uspavanki. Najmlađi Novosađani su uživali u najlepšim uspavankama, upoznali se sa čarobnim svetom klasične muzike i uživali sa roditeljima u prostoru Galerije Matice srpske. Svaka beba je na poklon dobila radosnicu Beba u Galeriji. Prvi koraci uz umetnost i
ostavila otisak ruke.
Sledeće muzičko druženje sa bebama zakazano je za 3. novembar 2018. godine, u terminu od 11.00 do 12.30 sati.
Projekat Beba u Galeriji. Prvi koraci uz umetnost su podržali Fondacija „Novi Sad 2021 u okviru programa Publika u fokusu i Vojvođanska banka – OTP grupa.
Za više informacija o programu možete se obratiti Miroslavi Žarkov na 021 4899 017
Izvor: Galerija Matice srpske

Ostavite odgovor

Top