Налазите се овде
Почетна > Култура > Музика > НОВОСАДСКО МУЗИЧКО ЛЕТО 2017!

НОВОСАДСКО МУЗИЧКО ЛЕТО 2017!

Овогодишњи летњи циклус концерата, у организацији Музичке омладине Новог Сада ће бити отворен 20. јуна у 20,00 часова у Синагоги, концертом под називом »Филмска чаролија«, који ће извести Симфонијски оркестар радио-телевизије Србије под управом маестра Бојана Суђића. Три свите – односно три засебне програмске целине посвећене су музици из филмова Хари Потер (Џон Вилијамс), Господари прстенова (Хавард Шор) и Пирати с Кариба (Ханс Цимер), а кроз музичку авантуру популарних филмских остварења публику ће водити наратор.

Дан после отварања, обележавамо и 21. јун Светски дан музике и то сада већ четврту годину под слоганом ПРОМЕНАДА НАШЕГ ГРАДА с програмима на броду Зеппелин и на кеју. Овај пут Светски дан музике посвећујемо нашим малишанима и позивамо их да нам се прикључе на следећим садржајима:

СРЕДА, 21. јун 2017.
Свечана сала Градске куће, 11х

Ф. Поуланц: Прича о Бабару, малом слону
Извођачи:
Милица МАРКОВИЋ – Данијела ОЛАЧИ, клавир и Милош РАДУЛОВИЋ, наратор

**УЛАЗ ЈЕ СЛОБОДАН, али је због ограниченог капацитета сале, неопходно преузети ГРАТИС карте у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2/ИИИ, тел.021 452 344) радним данима од 8 до 14х. Предвиђено трајање програма: 35 минута
***

Кеј, Брод Цепелин ПРОМЕНАДА НАШЕГ ГРАДА

16,00 ХАНД’С АРТ ЛИКОВНА РАДИОНИЦА
Изложба радова „Музици у част“ / „Четком у ритму“ сликамо на Кеју

19,00 КРЕАТИВНИ ПОГОН: Перформанс/анимација Новосађана

20,00 КУЛТУРНО СКЛОНИШТЕ
Концерт

ЖИЛВЕРНОВСКЕ АНИМАЦИЈЕ – изложба лампиона, радови деце и уметника из Центра „Жил Верн“
Улаз је слободан!

До краја лета, очекују нас још и концерти Вокалног ансмбла „Маријенхан“ из Немачке с гостима, Певачким друштвом ХОР “БРАЋА БАРУХ” и Јеврејским камерним оркестром и солистима Народног позоришта који ће под диригентским вођством Стефана Зекића извести монументално дело – Магнификат Јохана Себастијана Баха (25. јун). Потом следи концерт Барокног оркестра “Савариа” из Мађарске који ће нам представити мање позната дела XВИИ и XВИИИ века на аутентичним инструментима из тог времена (26. јун). На Новосадском музичком лету прославићемо заједно и 20 година рада Гудачког квартета ТАЈЈ, којем ће се на сцени, а поводом овог јубилеја, придружити његови сарадници, угледни уметници – гости из наше земље и из иностранства – Един Карамазов, Лело Ника, Соња Антунић, Јелена Кончар…(30. јун). За крај, млади ансамбл ФЕСТЕН из Француске (11. август) приредиће нам један „мали музички џез роман“, који ћемо, ако је судити према речима светске критике, прочитати „у једном даху“.

Више информација о програмима и улазницама на www.muzickaomladina.org

Извор: Музичка Омладина Новог Сада

Оставите одговор

Top