Налазите се овде
Почетна > Најаве Догађаја > КОНКУРС ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ ГРОЦКА ЗА ИЗЛАГАЧКУ СЕЗОНУ 2017.

КОНКУРС ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ ГРОЦКА ЗА ИЗЛАГАЧКУ СЕЗОНУ 2017.

Центар за културу Гроцка расписује годишњи Конкурс за самосталне, ауторске и групне изложбе за излагачку сезону 2017. године

Конкурс је отворен до 15. септембра 2016. године.

 

Савет галерије у саставу Зорица Атић, дипл. историчар уметности, Мика Ловре, дипл. сликар, Јелена Хинић, дипл. сликар и историчар уметности, жирираће пристигле пријаве.

Савет галерије за Излагачку сезону 2017. предност даје уметничким пријавама које показују индивидуалност приступа ликовним медијима и заокружен идејни концепт. Такође, сматра добродошлим пријаве које укључују интеракцију са особеним споменичким идентитетом и архитектуром Ранчићеве куће, припадајућом баштом  или јавним просторима Гроцке, у циљу представљања уметности и њених изражајних могућности локалној заједници, као и повезивања ликовног програма Центра за културу Гроцка са средином у којој делује.
Пријаве подносе академски образовани уметници, чланови УЛУС-а, УЛУПУДС-а, као и афирмисани неакадемски ствараоци, а који нису излагали у Центру за културу Гроцка у протекле 2 године.

Конкурсна пријава/формулар треба да садржи:
–       Податке о аутору (име и презиме, адреса, e-mail и контакт телефон)
–       Идејну концепцију (до 2000 карактера)
–       Фотографије/jpg радова (мин. 5 фотографија)
–       Податке о радовима (техника, димензије, година настанка)
–       Професионалну биографију
–       Предлог додатних програма (уколико су  планирани) током трајања изложбе

Важно: Галеријски простор Центра за културу Гроцка налази се у оригиналном амбијенту Ранчићеве куће (60м2), старој српској кући с почетка 19. века. Објекат је заштићен од стране Завода за заштиту споменика културе града Београда као споменик културе од великог значаја. Изложбе су просторно орјентисане у две просторије опремљене излагачким витринама. Овакав распоред идеалан је за мање и средње формате, ситну пластику, те молимо излагаче да концепт изложбе прилагоде наведеном простору и духу објекта.

 

unnamed(4)

Кућа располаже и великом баштом парковског типа која се користи као летња музичка сцена, али и излагачки простор на отвореном (за форме у простору отпорне на атмосфералије). Видео материјал, инсталације у простору и сл. добродошли су као додатни програм.

Пријаве за конкурс са потребном документацијом слати најкасније до 15. септембра 2016. године. Пожељно је да пријаве буду у електронској форми.
– Конкурсне пријаве слати на е-mail адресу: centargrocka@ gmail.com.
– Уколико нисте у могућности да документацију пошаљете електронским путем , пријаву са назнаком „За конкурс“ можете послати поштом на следећу адресу:
Центар за културу Гроцка (Ранчићева кућа), Мајевичка 9, 11306 Гроцка
– Услови излагања и обавезе излагача биће накнадно дефинисане.
Напомена: Конкурсни материјал се не враћа.

Резултати конкурса и списак прихваћених пријава биће објављени крајем новембра месеца 2016. године на сајту Центра за културу Гроцка, www.kulturagrocka.rs

За додатне информације:
Центар за културу Гроцка – Ранчићева кућа, 011 850 23 21
Зорица Атић, 064 64 73 750

 

Извор: Центар за културу Гроцка

Оставите одговор

Top