Nalazite se ovde
Početna > Kultura > JOŠ JEDAN REKORD ZA EGZIT OVE GODINE – PREKO 60000 TURISTA DOLAZI U NOVI SAD

JOŠ JEDAN REKORD ZA EGZIT OVE GODINE – PREKO 60000 TURISTA DOLAZI U NOVI SAD

Ovogodišnje izdanje Exit-a nadmašiće sva prethodna po brojnim parametrima, a već sad je izvesno i da će biti oboren rekord broja turista jer ih u Novi Sad dolazi preko 60.000 iz oko 90 zemalja sveta! Imajući u vidu da na EXIT stiže čak 30% više stranih turista nego prošle godine, sve govori da će biti premašen ekonomski doprinos EXIT-a turističkoj privredi Novog Sada i Srbije, koji je prošle godine iznosio čak 13,3 miliona evra! U prilog tome ide i podatak da je na vodećem svetskom sajtu za rezervacije smeštaja booking.com hotelski smeštaj u Novom Sadu dostigao čak 99% popunjenosti! Ukupna popunjenost smeštajnih kapaciteta u Novom Sadu i okolini je trenutno na 91%, jer je pored hotela u ponudi i privatni smeštaj, kojeg je ove godine u ponudi bilo više nego ikad prema brojkama sa sajtova AIRBNB i booking.com, ali i zvanične festivalske agencije exittrip.org. I prvi od više hiljada kampera, stigli su juče na Štrand, najlepšu peščanu plažu na Dunavu o kojoj su sa Exit-a već izveštavali svetski mediji, navodeći da nisu videli lepšu rečnu plažu. EXIT kamp će ugostiti posetioce sve do 9. jula, a njih kao i sve ljubitelje festivala očekuju idealni vremenski uslovi bez padavina, kao i sa prijatnim letnjim temperaturama od oko 30 stepeni po danu i 20 noću. EXIT svoje kapije otvara u četvrtak, 4. jula uz pravi spektakl na glavnoj bini, a u čast titule Omladinske prestonice Evrope, i prvi dan festivala nosi naziv „OPENS day“. EXIT će otvoriti ga rok giganti The Cure, čiji celovečernji koncert počinje već u 20.30 časova, a tokom četiri dana na više od 40 festivalskih bina i zona nastupiće gotovo 1000 umetnika iz celog sveta!

Nakon tradicionalne ceremonije otvaranja uz vatromet, belgijska superzvezda Lost Frequencies preuzeće komandu nad glavnom binom i prirediće provod bogat planetarno popularnim numerama, a njemu će se pridružiti ruski dvojac Filatov & Karas, te Belgijanci Two Pauz. Mts Dance Arena ugostiće Charlotte de Witte, Moniku Kruse i Iliju Đokovića, a veliko finale i zatvaranje Arene toga dana povereno je tehno vedetama – Carlo Cox i Maceo Plex, koji će između svojih samostalnih nastupa prirediti i udaran b2b set koji se retko viđa u svetskim okvirima!

Do kraja nedelje posetioce EXIT festivala očekuju i nastupi heroja nekoliko generacija, ali i vodećih svetskih zvezda raznih muzičkih žanrova. U petak dolaze Chainsmokersi, Paul Kalkbrenner, Chase&Status RTRN II Jungle, Boris Brejcha, Peggy Gou, Phil Anselmo & The Illegals, Atheist Rap, 999999999 Live, Partibrejkersi, Krešo Bengalka, The K’s, Whitechapel, Arcturus, Bekfleš… Treći dan festivala rezervisan je za nastupe Grete Van Fleet, DJ Snake, Solomun, Tale of Us, Adriatique, Dub FX, Tom Walker, Satori Live, Spermbirds, Frenki, Kontra i Indigo, Black Serbs, Buč Kesidi, Coeus, Total Chaos, Vatra i brojnih drugih. Festival će u nedelju, 7. jula zatvoritiSkepta, Desiigner, Dimitri Vegas & Like Mike, Jeff Mills, Amelie Lens, Dax J, IAMDDB, GriZ, Tarja, Krankšvester, High 5, Marko Nastuć & Dejan Milićević present TTP  2.0, Vojko, V, Svemirko. Zvonko Bodan, ABOP i još mnogi umetnici širom Petrovaradinske tvrđave.

Ulaznice za pojedinačne dana trenutno se mogu pronaći po cenama već od 2.990 dinara pa naviše, i to još samo danas, jer će od sutra biti dostupne samo na kapijama festivala. Spisak svih cena i prodajnih mesta, kao i onlajn prodaja mogu će pronaći na festivalskom sajtu EXIT

Zamena vaučera za festivalske narukvice već je u toku, i to na tri zamenska mesta, u centru Novog Sada, ispred Srpskog narodnog pozorišta, na recepciji EXIT kampa, kao i na centralnom mestu za zamenu preko puta glavne kapije festivala (kod Lovotursa). Svi kupci četvorodnevnih ulaznica moraju prvobitno da ih zamene za narukvice, dok kupci jednodnevnih ulaznica na EXIT mogu sa njima da idu pravo na kapije jer se one ne menjaju za narukvice. Radno vreme svakog od zamenskih mesta dostupno je na sajtu exitfest.org, a svim posetiocima se preporučuje da preuzmu festivalsku narukvicu već danas, jer The Curer započinju svoj nastup već u 20.30h , te se u četvrtak veoma rano očekuju velike gužve na festivalskim ulazima koji se otvaraju već od 19 časova. Preporučuje se da publika dođe i sat ranije pre početka koncerta na kapije, kako bi ušli i na vreme nabavili i napunili kartice, pa sa njima posle izuzetno brzo dolazili do pića i hrane tokom celog festivala.

Najpoznatiji servisi koji se bave meteorološkom prognozom saglasni su u jednom – od 4. do 7. jula nas u Novom Sadu očekuje lepo vreme bez padavina, kao stvoreno za uživanje u nastupima najvećih muzičkih zvezda tokom večeri ili dnevnom uživanju u EXIT kampu.

 

 

 

 

Izvor i foto.: EXIT FEST

Ostavite odgovor

Top