Налазите се овде
Почетна > Културна Политика > ЈЕДИНСТВЕНА ПОРУКА СРБИМА У РЕГИОНУ И У ДИЈАСПОРИ

ЈЕДИНСТВЕНА ПОРУКА СРБИМА У РЕГИОНУ И У ДИЈАСПОРИ

ЈЕДИНСТВЕНА ПОРУКА СРБИМА У РЕГИОНУ И У ДИЈАСПОРИ:

ИЗГРАДЊА ЋИРИЛИЧНЕ КУЋЕ У ВАШИМ ЈЕ РУКАМА

 

Ви сте једини господари својих одлука! Одлучите да ли бисте део свог новца уложили као дародавац у пројектовање, изградњу и опремање ЋИРИЛИЧНЕ КУЋЕ, прве у историји српског народа!

Верујте да нам је познато колико сте својих тешко зарађених пара послали у домовину одазивајући се на разне апеле да се нешто уради, помогне, изгради.

Исто тако нам је познато да сте то чинили беспоговорно, без обзира што сте почесто остајали без јасних и недвосмислених одговора где је завршио ваш новац.

И тако је то текло од 1945. године до данашњих дана.

Ми, чланови Извршног одбора, окупљени око пројекта друштвене акције ЋИРИЛИЧНО ПИСМО У ТРЖИШНИМ КОМУНИКАЦИЈАМА, чији је крајњи циљ изградња ЋИРИЛИЧНЕ КУЋЕ – прве у историји српског народа, у који смо уложили своја имена и стечени углед, нудимо вам потпуно нов приступ дубоко поштујући ваш интегритет и љубав према својој отаџбини, вери и људима.

Најважније, на Извршном одбору пројекта донели смо врло важну одлуку: спонзори, донатори и доброчинитељи, разврстани према висини донације са припадајућим бројем гласова, кроз Почасни одбор чији можете бити члан, доносе све важне одлуке о токовима свог, на тај начин, прикупљеног новца:

Одлучујете о предлогу локације ЋИРИЛИЧНЕ КУЋЕ у Србији.

Из својих редова формирате Одбор за њену изградњу који ће се старати о пројектовању, изградњи, садржају и програму рада ЋИРИЛИЧНЕ КУЋЕ.

Доносићете и све друге битне одлуке током преосталих четири године припрема, колико је остало до планираног дана – свечаног отварања ЋИРИЛИЧНЕ КУЋЕ, прве у историји српског народа.

izgradnja Ćirilice

Као чланови Почасног одбора спонзора, донатора и доброчинитеља, са бројем гласова који су сразмерни висини Bаше донације, формирате и Надзорни одбор који се неће бавити само контролом финансијског пословања већ и сталном контролом извршења задатака, али и квалитета спроведених одлука – и по садржају и по датим роковима.

Постојећи Извршни одбор, састављен од сарадника и пријатеља, формирањем Почасног одбора (доњи праг – 21 члан), престаје да функционише и трансформише се у Уређивачки одбор који реализује одлуке Вас као чланова Почасног одбора.

О свему овоме много више на нашем сајту: cirilicne-komunikacije. rs (радимо на потпуно новом сајту ћириличног домена: ЋИРИЛИЧНА КУЋА.СРБ).

Ако Вам је све речено прихватљиво, жељени износ донације можете да уплатите на следећи начин:

СВЕТ МАРКЕТИНГА, д.о.о.

Улица Стевана Шупљикца број 71

26000 ПАНЧЕВО

а у корист текућег рачуна: RS351600050100112969550, Intermediary: BCITITMM, INTESA SAOPAOLO Spa, Milano, Italy, DBDBRSBG BANCA INTESA, Ulica Milentija Popovića broj 7 B, 11070 Novi Beograd, Republika Srbija.

Доказ о извршеној уплати можете проследити на једну од адреса:

„Dušan Šunjka“ dsunjka@taboomagazine. org

„Svetlana Lončar“ sloncar@taboomagazine. org

или на факс: +381 13 2 310 036

Чланови Извршног одбора пројекта друштвене акције и ја заједно са њима и члановима Извршног бироа, спремни смо да заједно са Вама дочекамо 27. јануар 2020. године и отворимо ЋИРИЛИЧНУ КУЋУ, прву у историји српског народа, и тиме дамо трајан допринос Светосавским свечаностима.

Хтео бих да вам изнесем још једну – специјалну, веома важну и функционалну понуду.

Потребан нам је континуиран – позитиван публицитет који ће афирмисати наш рад и циљеве којима тежимо. Замислили смо да то постигнемо формирањем ВЕЛИКЕ ЋИРИЛИЧНЕ СКУПШТИНЕ која ће заседати сваког 27. јануара у години, све у очекивању да ће то доприносити афирмацији циљева које смо поставили – међу којима је најсјајнији-отварање ЋИРИЛИЧИНЕ КУЋЕ, на радост и понос српског народа.

Отуда и овај – још један апел: постаните и донатор – почасни члан ВЕЛИКЕ ЋИРИЛИЧНЕ СКУПШТИНЕ. Њено прво заседање утврђено је за 27. јануар наредне, 2017. године. Планирано је и њено заседање у 2017, 2018, 2019. и у 2020. години. Увек са новим – актуелним темама, али и са потврђивањем претходних активности и са доношењем смерница за рад у текућој години.

Програм рада ВЕЛИКЕ ЋИРИЛИЧНЕ СКУПШТИНЕ у јануару 2017. године предвиђа разматрање и усвајање закључака и препорука са академског саветовања о теми: Могућ однос привредника и потрошача према употреби ћириличног писма у тржишним комуникацијама, које је планирано за крај октобра (вероватно у Београду), као и резултата истраживања јавног мњења под називом: Могућ однос потрошача према употреби ћириличног писма у тржишним комуникацијама (на пример, на комерцијалној амбалажи производа дневне потрошње, кроз комерцијално оглашавање,на средствима унапређења продаје и слично). Елементи препознавања националних производа, спроведеног међу грађанима Србије. Поменуто истраживање ће се радити на терену,у непосредном сусрету анкетара и испитаника („лицем у лице“) и по тим методама имаће право на атрибут „репрезентативног истраживања“.

Почасни чланови ВЕЛИКЕ ЋИРИЛИЧНЕ СКУПШТИНЕ биће гости Првог фестивала креативног стваралаштва инспирисаног ћириличним писмом. Планирани су и сусрети са привредницима, нарочито са тзв. малим и средњим, како би се разговарало о разумевању и примени филозофије маркетинга, односно тржишних механизама који га формирају, као и о умећу и техникама продаје, знања која су најмање присутна и разумљива код српских привредника.

Трошак једнократне уписнине у ВЕЛИКУ ЋИРИЛИЧНУ СКУПШТИНУ за Србе из региона и дијаспоре у њене почасне чланове износи 30 евра/бруто (ПДВ је обрачунат). За тај новац добићете Свечану изјаву са исписаним Bашим именом да сте члан ВЕЛИКЕ ЋИРИЛИЧНЕ СКУПШТИНЕ и ИД КАРТОН ЧЛАНА која Bам обезбеђује бесплатно учешће на свим манифестацијама у току припрема изградње ЋИРИЛИЧНЕ КУЋЕ. Јасно, то Вас идентификује и као легалног гласача на њеним заседањима. (ПОВЕЉУ – Свечану изјаву и ИД картон члана добићете поштом по пријему извештаја банке о приспелој уплати.)

По упису, месечни износ донације је 10 евра/нето (или у другој валути адекватне вредности). Плаћа се једном годишње – 120 евра/нето. Ослобођено плаћања ПДВ-а.

Текстом Свечане изјаве коју као донатор потписујете, као почасни члан ВЕЛИКЕ ЋИРИЛИЧНЕ СКУПШТИНЕ прихватате обавезу да будете донатор и наредне четири године (по 120 евра/годишње). У 2016, 2017, 2018. и у 2019. години, средства иду у корист ВЕЛИКЕ ЋИРИЛИЧНЕ СКУПШТИНЕ која треба, кроз програме својих годишњих активности и афирмације друштвене акције да доведе до изградње ЋИРИЛИЧНЕ КУЋЕ.

У 2020. години, донаторски прилог од 120 евра (или у другој валути адекватне вредности), иде у корист ЋИРИЛИЧНЕ КУЋЕ, ради финансирања њених активности. На тај начин биће избегнута могућа ситуација да буџет скупштине општине/града не омогућава очекивано пословање ЋИРИЛИЧНЕ КУЋЕ, као и свако друго могуће партијско кадровање.

У име достојних чланова Извршног одбора пројекта друштвене акције ЋИРИЛИЧНО ПИСМО У ТРЖИШНИМ КОМУНИКАЦИЈАМА, пружена ми је велика част да Bам се обратим отвореним писмом.

Жозеф Иван Лончар, председник

Мобилни: +381 60 33 03 324

Телефон/телефакс: +381 13 2 310 036

 

Оставите одговор

Top