Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Izložbe > GALERIJSKI KONKURS ZA IZLAGAČKU SEZONU 2019. GODINE

GALERIJSKI KONKURS ZA IZLAGAČKU SEZONU 2019. GODINE

Centar za kulturu Grocka raspisuje Konkurs za samostalne, autorske i grupne izložbe za izlagačku sezonu 2019. godine. Konkurs je otvoren do 25. septembra 2018. godine.

Savet galerije žirira pristigle prijave. Ustanova daje prednost umetničkim prijavama koje pokazuju individualnost pristupa likovnim medijima i zaokružen idejni koncept. Takođe, smatra dobrodošlim prijave koje uključuju interakciju sa osobenim spomeničkim identitetom i arhitekturom Rančićeve kuće, pripadajućom baštom ili javnim prostorima Grocke, u cilju predstavljanja umetnosti i njenih izražajnih mogućnosti lokalnoj zajednici, kao i povezivanja likovnog programa Centra za kulturu Grocka sa sredinom u kojoj deluje.

Prijave mogu podneti akademski obrazovani umetnici, članovi ULUS-a, ULUPUDS-a, kao i afirmisani neakademski stvaraoci, koji nisu izlagali u Centru za kulturu Grocka u protekle 2 godine.

Prijave za konkurs sa potrebnom dokumentacijom treba poslati najkasnije do 25. septembra 2018. godine. Poželjno je da prijave budu u elektronskoj formi.
Konkursne prijave slati na e-mail adresu: centargrocka@gmail.com

Konkursna prijava/formular treba da sadrži:
– podatke o autoru (ime i prezime, adresa, e-mail i kontakt telefon)
– idejnu koncepciju (do 2000 karaktera)
– fotografije/jpg radova (min. 5 fotografija)
– podatke o radovima (tehnika, dimenzije, godina nastanka)
– profesionalnu biografiju
– predlog dodatnih programa (ukoliko su planirani) tokom trajanja izložbe.

Ukoliko umetnici nisu u mogućnosti da dokumentaciju pošalju elektronskim putem, mogu poslati prijavu (sa naznakom “Za konkurs”) poštom na adresu:
Centar za kulturu Grocka (Rančićeva kuća), Majevička 9, 11306 Grocka.
Konkursni materijal se ne vraća.

Napomena: Uslovi izlaganja i obaveze izlagača biće naknadno definisane.

Važna napomena o mogućnostima galerijskog prostora: Galerijski prostor Centra za kulturu Grocka nalazi se u originalnom ambijentu Rančićeve kuće (60m2), staroj srpskoj kući s kraja 18. i početka 19. veka. Objekat je zaštićen od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda kao spomenik kulture od velikog značaja za RS. Izložbe su prostorno orjentisane u dve prostorije opremljene izlagačkim vitrinama. Takav raspored kao i gabariti prostorija pogodni su za manje i srednje formate, sitnu plastiku, te su izlagači zamoljeni da koncept izložbe i dimenzije radova prilagode naznačenom prostoru i duhu objekta. Kuća raspolaže i velikom baštom parkovskog tipa koja se koristi kao letnja muzička scena, ali i izlagački prostor na otvorenom (za forme u prostoru otporne na atmosferalije). Video materijal, instalacije u prostoru i sl. dobrodošli su kao dodatni program.
Rezultati konkursa i spisak prihvaćenih prijava biće objavljeni do kraja novembra meseca 2018. godine na sajtu Centra za kulturu Grocka.

PRIJAVNI FORMULAR

Kontakt za dodatne informacije:
Centar za kulturu Grocka (Rančićeva kuća):
011 850 23 21, 064 64 73750,
e-mail: centargrocka@gmail.com

 

Izvor: Centar za kulturu Grocka

Ostavite odgovor

Top