Налазите се овде
Почетна > Култура > Музика > ДИВНА ЉУБОЈЕВИЋ И АНСАМБЛ МЕЛÓДИ 28. СЕПТЕМБРА 2018. У НОВОСАДСКОЈ СИНАГОГИ

ДИВНА ЉУБОЈЕВИЋ И АНСАМБЛ МЕЛÓДИ 28. СЕПТЕМБРА 2018. У НОВОСАДСКОЈ СИНАГОГИ

Продаја улазница почиње у понедељак, 23. јула у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2, тел. 021/452-344), радним данима од 8х до 14х. Он лине резервације на: њњњ.музицкаомладина.орг
Цене карата: 1.500,00 динара – партер средина и галерија и 1.200,00 динара – партер са стране.

Концерт се одржава у оквиру циклуса „Златна нит”, који је започет у априлу наступима у Петрограду, Москви и Београду, а с идејом да професионални извођачи публици представе ону златну нит која повезује музичко наслеђе Србије, од средњег века до савременог доба, с музичким наслеђем Византије и земаља византијског културног круга (Грчка, Бугарска, Русија).
Овим концертним циклусом, ДИВНА и МЕЛÓДИ настављају сарадњу и с градовима у Србији, с циљем приближавања православне духовне музике ширем кругу публике и упознавања домаће публике са стваралачким радом савремених композитора класичне духовне музике.
Одмах после концерта у Новом Саду, следи и концерт у Суботици.


Дивна Љубојевић певањем и дириговањем професионално се бави већ 31 годину. Међународна публика више од две деценије прати њене наступе док светски критичари и медији глас Дивне Љубојевић називају „анђеоским”.
Двадесетпет музичких издања, од којих тринаест у земљи и дванаест у иностранству, наишло је на изузетне критике међународних слушалаца и музичких стручњака.
Импозантна биографија Дивну Љубојевић сврстава у ред највећих мисионара српске, византијске и православне културне баштине. Мисионарски рад Дивне Љубојевић, крунисан је орденом Почајевске иконе Мајке Божје „за проповед Православља појањем“ који јој је уручио поглавар Украјинске православне цркве митрополит Владимир (2010) и орденом ”Верност и вера” којим је одликована у Белорусији за ”истакнути допринос делу духовног препорода” (2014).
Због дугогодишњег активног концертног и истраживачког рада на пољу православне духовне музике, у Русији, стручна јавност Дивну Љубојевић сврстава међу водеће специјалисте за музичке традиције земаља византијског културног круга.

 

Извор: МОНС

Оставите одговор

Top