Налазите се овде
Почетна > Култура > Музика > ,,ДАНИ БРАЗИЛА – НОВОСАДСКИ САМБА КАРНЕВАЛ“

,,ДАНИ БРАЗИЛА – НОВОСАДСКИ САМБА КАРНЕВАЛ“

Ритам бразилске културе у Новом Саду

Нови Сад ће осму годину у низу бити домаћин манифестације Дани Бразила – новосадски самба карневал, која ће се одржати од 11. до 13. августа. Сада већ традиционални интернационални фестивал поново ће окупити истинске заљубљенике у бразилску културу, уметност и спорт, а свим посетиоцима пружити прилику да кроз програм, радионице и завршну карневалску поворку у центру града осете дух ове јединствене земље Јужне Америке.


Током сва три дана фестивала врхунски стручњаци из Европе и Бразила из области самба перкусија, капуере и самба плеса одржаваће радионице на Петроварадинској тврђави, градској плажи Штранд и плесном студију Алегро, како за искусне, тако и за оне који на овај начин желе први пут да се упознају са бразилском културом.

Серинха Раиз из Бразила и Крис Куаде Коуто из Немачке, афирмисани самба двојац који по свету држи радионице самба Рио стила, своје искуство ове године на фестивалу пренеће полазницима напредних радионица самба перкусија, док ће радионице самба плеса водити изванредна самба играчица и карневалска муза Маyра Алмéн из Шведске. Капуеристе ће овој бразилској борилачкој вештини подучавати местре Стеен Мøллер, стални предавач на фестивалу и искусни мајстор капуере из Данске који је ову вештину донео на наше просторе.


Све посетиоце фестивала очекују и отворене журке на тврђави, перформанс у центру града, а завршница фестивала је јединствена карневалнска поворка свих капуериста, самба перкусиониста и плесача који ће последњег дана фестивала, у ритму самбе, продефиловати кроз центар града и показати своје умеће и резултате учешћа на радионицама. Сви посетиоци фестивала позвани су да се маскирају и инспирисани енергичним бразилским ритмовима, придруже поворци и доживе једно незаборавно летње искуство!

Отварање фестивала заказано је за петак увече у 20 часова на Петроварадинској тврђави када ће бити представљен програм радионица самба плеса, удараљки и капуере, након чега следи журка уз мноштво добрих ритмова и диџеј програм.
Придружите нам се на фестивалу и очекујте сјајну атмосферу, дружење, прилику да искусите и научите нешто ново, пуно смеха, радости и игре у ритмовима Бразила.


Сатницу и детаљније информације о програму, пријавама на радионице, котизацијама и предавачима, као и бесплатним радионицама за почетнике, можете наћи на сајту фестивала www.danibrazila.org .

Овогодишње Дане Бразила – новосадски самба карневал финансијски су подржали Амбасада Бразила у Београду, Градска управа за привреду града Новог Сада и компанија Велетабак, а реализацију су подржали партнери Туристичка организација Новог Сада, Градско зеленило и плесна школа “Алегро” у Новом Саду.
Манифестацију Дани Бразила организује Удружење грађана “Арткор”, Удружење поштовалаца бразилске музике и културе „Самбанса“ и Спортско удружење “Capoeira Senzala” из Новог Сада.

 

Извор: ПР Дани Бразила

Оставите одговор

Top