Nalazite se ovde
Početna > Kultura > ČETVRT VEKA GOSPOJINE U NOVOM BEČEJU

ČETVRT VEKA GOSPOJINE U NOVOM BEČEJU

ČETVRT VEKA GOSPOJINE U NOVOM BEČEJU

NAJVEĆE MUZIČKE ZVEZDE UVELIČAVAJU JUBILEJ VELIKOGOSPOJINSKIH DANA

Tradicionalna novobečejska manifestacija, povodom gradske slave Velike Gospojine, održaće se ove godine od 23.do 27. avgusta. Iz godine u godinu ovaj značajni turistički događaj obogaćuje svoj sadržaj zadržavši nepromenjivu tradicionalnu notu.

Uz plovidbu brodom na prelepoj reci Tisi u Novom Bečeju, održana je konferencija za medije povodom ovogodišnjih Velikogospojinskih dana. Prisutnim novinarima, u veoma neformalnoj atmosferi obratili su se: Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej, Saša Dujin, direktor turističke organizacije opštine Novi Bečej, Matija Kovač, član organizacionog odbora Poljofesta, Darko Stričić, kapetan regate komandant drugog rečnog odreda flotile kopnene vojske Srbije i Petar Alvirović, pevač benda Apsolutno romantično.

„Nas su za ovih 25 godina definisali i  prepoznali kao najveću porodičnu manifestaciju u Srbiji, zato što Gospojina predstavlja celodnevno druženje, celodnevnu zabavu za celu porodicu, za sve uzraste i za sve zainteresovane. Program je tako koncipiran da traje ceo dan a završava se uvek spektakularnim koncertima na obali reke Tise.“- rekao je Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej.

Saša Dujin, direktor turističke organizacije opštine Novi Bečej, najavio je program manifestacije.

Veliki koncertni plato kraj Tise će zasigurno, kao i svih prethodnih godina, biti  premali da primi sve one koji su došli da uživaju u dobroj muzici, sjajnoj atmosferi, kao i u lepoti  Tise i njenog priobalja. Velika imena naše i inostrane muzičke scene: Sergej Ćetković, Nina Badrić, Amadeus bend, Apsolutno romantično, Halid Bešlić i mađarski bend Piramiš  pevaće za desetine hiljada posetilaca koji već znaju da je tokom ovih dana dobar provod zagarantovan.

Petak je rezervisan za već svima  poznati bend  Apsolutno romantično, a pevač ove grupe  Petar Alvirović obećao je nezaboravan provod svim prisutnima. Nina Badrić i Sergej Ćetković nastupiće u subotu 25.avgusta, dok je nedelja rezervisana za Amadeus bend i Halida Bešlića.

Prijavite se i pokažite  svoje kulinarsko umeće tokom „Vojvođanskog kotlića“. Uživajte u nadmetanju tamburaških bandi, dobrom vinu i još boljoj ribljoj čorbi. Dajte sve od sebe i osvojite  vredne nagrade koje su samo za vas pripremili ljubazni domaćini i prijatelji druženja.

Najmlađi  Novobečejci kao i svi drugi mališani uživaće u svojoj ulici „Avliji Zabavliji“, gde je samo za njih organizovano mnoštvo edukativnih radionica, predstava, kao i velika rođendanska žurka povodom 20. rođendana Dečje ulice.

„Etno Bazar“ je mesto rezervisano za duh banatske tradicije; stare zanate, proizvode ručne izrade i etno šarenilo.

Najveća podmanifestacija Velikogospojinskih dana svakako je Poljofest. Poljoprivredni proizvođači širom Srbije pa i van granica naše zemlje imaju priliku da predstave svoje proizvode i prezentuju najbolje poljoprivredne mašine iz svoje ponude. Posebna atrakcija  Poljofesta je puštanje u rad poljoprivredne mehanizacije i priključnih mašina, kao i mehanički bik koji će biti postavljen na platou, gde najbolje čekaju i vredne nagrade.„Glavne nagrade biće dvoobrazni plug namenjen muškarcima i pametni telefon marke „Samsung“ za devojke. Znači to nije vezano samo za poljoprivrednike već i sve posetioce Gospojine, a za one najveštije tu je takmičenje u veštini upravljanja traktorom gde je nagrada  55 litara motornog ulja.“- rekao je Matija Kovač, član organizacionog odbora Poljofesta i pozvao sve poljoprivrednike i posetioce da dođu i vide kako poljoprivreda može biti zabavna.

„Ove godine rečna flotila neće biti sama, tu je i brigada kopnene vosjke. U okviru Velikogospojinskih dana biće održan Otvoreni dan, gde će građanstvu biti prikazano naoružanje i oprema kojom su naoružane naše tri jedinice.“. rekao je  Darko Stričić, kapetan regate komandant drugog rečnog odreda flotile kopnene vojske Srbije.

Dragan Vukotić, predstavnik Ulice zanatskog piva na ovoj manifestaciji rekao je da je to najmlađa podmanifestacija Velikogospojinskih dana i da je već drugu godinu za redom organizuju jer je prošle godine naišla na jedan topao prijem. „Pozivam sve posetioce i vas novinare da dođete u Ulicu zanatskog piva i da probate jedno od 40 brendova domaćih piva i naravno da uživate u dobroj atmosferi  i ambijentu Ulice zanatskog piva. Ova ulica ima svoj poseban šarm i alternativa je velikoj sceni. Na našoj sceni će se predstaviti rok muzičari. Imaćemo svakodnevno takmičenje u brzom ispijanju piva i za subotu najavljujemo igru obaranja ruku, koja je omiljena među pivovijama.“

Tekst: Jelena Dopuđ

Foto i snimak: Željko Savić

PROGRAM VELIKE GOSPOJINE 2018.

23.avgust

– 20:00 otvaranje Ulice zanatskog piva (centar)

24.avgust

– 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

– 12:00 Dolazak Rečne flotile

– 14:00 otvaranje ETNO-BAZARA (centar)

– 15:00 otvaranje Velikogospojinskog POLJO-FESTA

– 16:00 registracija takmičara Gospojinskog kotlića 2018

– 17:00 predstavljanje svih takmičara i zajedničko fotografisanje

– 17:30 početak kuvanja ribljih čorbi na lancu

– 19:00 predstavljanje tamburaških orkestara

– 19:30 uzimanje uzoraka riblje čorbe

– 21:00 proglašenje pobednika Gospojinskog kotlića 2018

– 21:30 proglašenje najboljeg tamburaškog orkestra

– 22:00 KONCERT: Apsolutno romantično

25.avgust

– 09:00-18:00 Otvoreni dan Rečne flotile

– 10:00 Gospojinski POLJO-FEST

– 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

– 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

– 10:00 otvaranje MOTOSUSRETA (prostorije moto kluba Road Runers)

– 15:00-17:00 PerSu Dečja ulica (plato ispred Narodne biblioteke)

– 17:00-18:00 Avlija zabavlija (dvorište Narodne biblioteke)

– 20:00 KONCERT: Mađarski bend „Piramis“

– 21:30 KONCERT: Nina Badrić

– 23:00 KONCERT: Sergej Ćetković

26.avgust

– 10:00 Gospojinski POLJO-FEST

– 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

– 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

– 12:00 XXV Revija paradnih zaprega (defile i takmičenje)

– 16:00-18:00 PerSu Dečja ulica i Sportić (plato ispred Narodne biblioteke)

– 18:00-19:00 Avlija zabavlija-koncert Bubamare (dvorište Narodne bliblioteke)

– 20:00 KONCERT: Amadeus bend

– 22:00 KONCERT: Halid Bešlić

– 00:00 Vatromet

27.avgust

– 18:00 Litija

 

Ostavite odgovor

Top