Налазите се овде
Почетна > Култура > Музика > BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA 14. МАЈА У СИНАГОГИ

BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA 14. МАЈА У СИНАГОГИ

Увелико је почела продаја карата за концерт Barcelona Gipsy Balkan Orchestra.

Јединствен и савремен звук овог ансамбла долази из посвећеног и страственог проучавања мелодија, сазвучја и карактера ромске, клезмер, балканске и медитеранске музике.
У септембру 2016. године Оркестар „ Barcelona Gipsy Balkan Orchestra“ је објавио свој трећи албум Del Ebro al Danubio, освајајући прво место на престижној топ-листи „world“ музике из целог света – Transglobal World Music Chart.

Продаја улазница и информације у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2/ИИИ, тел.021/452-344), радним данима од 8 до 14 часова, као и два сата пред почетак концерта на месту одржавања програма.
On-line резервације на: www.muzickaomladina.org.

Цене карата:
600,00 динара – партер са стране
800,00 динара – партер средина и централана галерија


Из интерпретације ових младих, музичара, која дира право у срце, избија дубоко разумевање да је сва та музика складна мешавина традиција и различитих култура, па да самим тим она превазилази све географске границе јер обједињује отиске и трагове различитих етничких група: ашкенаских и сефардских Јевреја, Рома, као и свих народа који су у неком тренутку били део Отоманске империје. Чланови групе такође имају различите корене и оплемењују бенд разноврсним утицајима.
Оркестар је до сада имао бројне успешне наступе у Италији, Шпанији, Аустрији, Француској, Швајцарској, Турској, Холандији, Немачкој, Норвешкој, Словенији и Србији.

 

Извор: Музичка Омладина Новог Сада

Оставите одговор

Top