Налазите се овде
Почетна > Најаве Догађаја > 46. МЕЂУНАРОДНИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ У ARENI CINEPLEX 24.02 – 05.03.2018 – РЕПЕРТОАР

46. МЕЂУНАРОДНИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ У ARENI CINEPLEX 24.02 – 05.03.2018 – РЕПЕРТОАР

46. МЕЂУНАРОДНИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ФЕСТ У АRENI CINEPLEX ОД 24.02. ДО 5.03.

46. међународни филмски фестивал ФЕСТ биће одржан у Areni Cineplex од 24. фебруара до 5. марта.
Новосађани ће и ове године имати прилику да уживају у главном програму Феста, који обилује најбољим филмским остварењима из 2017. године, као и филмовима који су вишеструко награђивани на престижним светским филмским фестивалима. У највећој сали Arene Cineplex, имаћемо прилику да погледамо филмове неких од најзначајнијих светских редитеља као што су Guillermo del Toro, Paul Thomas Anderson, Martin McDonagh, Paolo Genovese и други, као и домаће остварење редитеља Дејана Зечевића.

Филмови ће бити приказани у сали број 5 у терминима од 19 и 22 часа.

Улазнице су у претпродаји, а њихова цена за све филмове са Феста, независно од термина приказивања износи 400 динара.
46. међународни филмски фестивал ФЕСТ ове године више него икада биће мост између домаћег, доминантно комерцијалног, биоскопског репертоара и најважнијих филмова насталих између два фестивалска издања. Филмови редитеља из свих делова света током десет фестивалских дана поново ће бити главна тема публике која је свој добар укус градила управо на овом фестивалу са готово полувековном традицијом. Од наслова који су већ препознати и награђени у свету до остварења чије ће приказивање на Фесту бити, сасвим је сигурно, једина јавна пројекција у овом делу наше планете. За квалитет програма побринули су се уметнички директор Југослав Пантелић, као и селектор програма Границе, Thrills & Kills i Microwave, Младен Ђорђевић. Част да отвори фестивал имаће вишеструко награђивани филм Три билборда испред Ебинга у Мисурију редитеља Мартина Мекдоне.
Било да говоре о садашњем или давно прошлом времену, филмови овогодишње селекције на више нивоа дотичу проблеме, страхове и надања савременог човека пружајући му више могућности за излазак из само наизглед зачараног круга. Најчешће без жеље за наметањем само једног решења, аутори у свој свет као активне учеснике уводе и посматраче из биоскопских фотеља, стављајући их у дилеме које сутра (ако већ нису) могу да постану реалност.

 

Репертоар

Оставите одговор

Top